Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mummi Kutoo

didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten (3 kommenttia)
Arvosteltavana Mummi Kutoo -yhtyeen ainokainen LP vuodelta 1975. Mummi Kutoo oli opiskelijoiden folkrock -projekti, jonka Love Records kiinnitti ja vei studioon vuonna 1975. Arvostelukappale on kirjaston vinyyli, joskin porilainen Ektro Records on ilmeisesti julkaisemassa levyä CD:llä lähitulevaisuudessa, ilmeisesti vielä boonusbiisein varustettuna.

Levyllä soittavat Hannu Saha, Vesa Kaartinen ja Jari Sikander, jotka muodostavat itse Mummi Kutoon. Lisäksi avustajina toimivat Ossi Kohijoki, Heikki Saha ja nimekkäämmät muusikot Matti Bergström ja Unto Haapa-Aho. Instrumentaatio on melkoisen monipuolinen: akustinen- ja sähkökitara, mandoliini, piano, rummut, huuliharppu, nokkahuilu, banjo, viulu, heru(?), klarinetti, kazoo, harmooni ja kaviot(!). Levyn melko akustisen yleisilmeen rikkoo paikoitellen sähkökitara ja basso. Levy kallistuukin enemmän folkin kuin rockin suuntaan. Biiseistä omiksi suosikeiksini muodostuivat ykköspuolen päättävä "Toijala Mielessään", jossa kuullaan maukas sähkökitarasoolo, sekä kakkospuolen hieno kolmosbiisi "Unelmia" jossa on hienot bassot ja akustiset kitarat. Muutenkin levyllä kuullaan todella hyvää akustista kitaraa.

Levy ei ole elämää suurempi taideteos, mutta sellaiseksi sitä ei liene tarkoitettukaan. Maanläheinen tunnelma ja lämpö pitää mielenkiinnon yllä toistuvien kuuntelukertojen ajan. Sanoitukset ovat kieltämättä paikoin aika naiiveja, mutta sisältävät samalla myös hauskoja tuokiokuvia esim. lapsuudesta. Yhteinen soittamisen ilo kantaa läpi koko LP:n, biisitkin on merkitty koko yhtyeen nimiin. Rohkea veto Ektrolta julkaista levy uudelleen, mitään myyntimenestystä siitä ei varmasti tule, kuten se ei alunperinkään ollut. Toisaalta on hienoa että joku jaksaa julkaista vanhaa suomalaista musiikkia kaikkien saataville, divareissakaan levyyn ei liian usein törmää. Suositellaan kaikille lämpimän ja pienimuotoisen musiikin ystäville.

(Love Records LRLP 143)

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Korjasin vähän tuota rivitystä, ettehän pahastu? ;)

  Jees, kivaa että Ektro julkasee tämän cd:nä niin pääsee viimein ihmettelemään miltä moinen kuulostaa :)

  Arvosana : 7

  didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jepulis, en saanut millään niitä rivejä kuntoon, kun en ymmärrä täst atk-hässäkästä mitään. Tattista vain :)

  Arvosana : 10

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mummot puhuu kuolemasta, ja junat ei enää pysähdy Toijalaan. Nostalgista.

  Arvosana : 8