Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Television: Live At The Old Waldorf

Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
Maanmainio firma Rhino julkaisi hiljattain New Yorkin punklegenda Televisionin klassiset Marquee Moon ja Adventure -levyt remasteroituina ja bonusbiisein varustettuina. Nämä cd:t löydät hyvistä musiikkikaupoista, mutta arvostelun alla olevan livelevyn saat tilattua vain Rhinon kotisivuilta. Se on sääli, sillä hyväsaundista dokumenttia ei ole tältä legendaariselta livebändiltä ollut aiemmin saatavilla. Vanha The Blow Up -tupla oli musiikillisesti erittäin hyvä, mutta saundillisesti aikamoista puuroa.

Levy on nauhoitettu San Franciscossa Old Waldorf -klubilla 29.6.1978. Bändi oli tuolloin promotoimassa kakkoslevyään Adventurea, joka jäi ilmestyessään Marquee Moonin varjoon ja kieltämättä vaisulta se kuulostaakin. Lavalla biisit ovat kuitenkin saaneet uutta potkua; kitarat soivat säröisemmin ja biisit elävät. Esim. Careful ja Ain't That Nothing päihittävät studioversiot helposti.

Niin, tämä oli "punkbändi",joka ei kaihtanut improvisointia ja soitti kitarasooloja! Ja mikäs on Tom Verlainen ja Richard Lloydin soittoa kuunnellessa; varsinkin yli kymmenminuuttisiksi venähtäneissä Marquee Moonin nimibiisissä ja debyyttisingle Little Johnny Jewelissä Verlaine päästelee täysillä. Miehen hyeenalaulusta voi olla montaa mieltä, mutta harvoin olen kuullut Fender Jazzmasterin laulavan niin upeasti kuin Tom Verlainen käsissä.
Encorena heitetyn Satisfactionin (siis se Rollariklassikko) tilalla olisin mieluummin kuullut esim. 13th Floor Elevatorsin Fire Enginen (löytyy The Blow Upilta), mutta kaikkea ei voi saada. Muuten biisilistasta ei viitsi valittaa ja täytyy toivoa, että Rhino tai joku muu yhtiö kaivaisi arkistojen aarteita tämän yhtyeen kohdalla vielä lisää.
Pakkaustaan myöten (tyylikkäät aukeavat pahvikannet ja bookletti) hieno paketti.

Television:
Tom Verlaine: Vocals, Guitar
Richard Lloyd: Guitar, Vocals
Fred Smith: Bass, Vocals
Billy Ficca: Drums

Biisit:
The Dream's Dream
Venus De Milo
Foxhole
Careful
Ain't That Nothing
Little Johnny Jewel
Friction
Marquee Moon
(I Can't Get No)Satisfaction

Elektra/Rhino RHM2 7846




Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |