Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Ashra: New Age Of Earth

Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
Vuonna 1977 Ash Ra Tempeliä ei ollut enää olemassa, joten yhtyeen kitaristi ja johtohahmo Manuel Göttsching jatkoi musiikin tekemistä Ashra-nimellä. Kyseessä on siis yhden miehen projekti, Manuel soittaa kaikki instrumentit (myöhemmin Ashrasta tuli oikea bändi). Levyllä kuullaan sähkökitaraa ja erilaisia kosketinsoittimia.

Tunnelma ensimmäisellä puoliskolla on hyvin valoisa, avausbiisi Sunrain kulkee pehmeän rytmikkäällä pulputuksella ja sen päällä kuullaan minimalistisia syntsakuvioita. Ocean of Tenderness taas velloo eteenpäin rauhallisesti ja samoilla linoilla jatkaa Deep Distance. Sen sijaan levyn päättävä pitkä Nightdust on varsin surumielinen ja se tuo mystisyydessään mieleen Klaus Schulzen työt, esimerkkinä vaikkapa Timewind-levyn Wahnfried 1883.

Kovin omaperäiseksi levyä ei voi sanoa, sillä Tangerine Dream ja Klaus Schulze olivat tehneet pioneerityön tällä alueella jo vuosia aikaisemmin. Manuel hoitaa kuitenkin homman tyylikkäästi. Levyn nimeä ei kannata säikähtää, sillä levy ei ole new age -hattaraa, tosin paikoitellen ei kyllä kovin kaukanakaan olla. Kaunista ja rentouttavaa musiikkia, mutta onnistuu välttämään imelyydet.

Biisit:
Sunrain (7:28)
Ocean of Tenderness (12:36)
Deep Distance (5:46)
Nightdust (21:50)

(Virgin Records CDV 2080) (1977)

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |