Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

The Strawberry Alarm Clock: Strawberries Mean Love

Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (2 kommenttia)
strawberry.jpgTämä levy hyödyntää kannessaan harhaanjohtavasti samaa valokuvaa kuin bändin debyyttilevy "Incense And Peppermints". Kyseessä on kuitenkin 21 kappaleen kokoelma kattaen bändin neljä levyä vuosilta 1967-1969. Tämä Big Beatin cd-julkaisu on jo reilun 10 vuoden takaa, mutta ihmeesti tätä on vielä saatavilla.

Bändin hienosta nimestä voi jo päätellä kyseessä olevan psykedeelisen bändin ja oikeaan osuu. Kotoisin he olivat Kaliforniasta. Bändin jäsenistön kuuluisin henkilö on epäilemättä Ed King, joka vaikutti sittemmin hieman toisenlaisen musiikin parissa Lynyrd Skynyrdin riveissä. The Strawberry Alarm Clockin musiikki on kuitenkin ehtaa psykedeelistä poppista. Trippailevia urkuja ja happoisia kitaroita. Ripaus bongoja, puhaltimia, vibrafonia ja sitaraa. Hyviä laulajia ja mainioita biisejä. "Incense And Peppermints" on se bändin kuuluisin kappale, jonka on voinut bongata vuosien varrella Suomenkin radiosta useampaan kertaan ainakin Jake Nymanin Onnenpäivistä. Tokihan täältä löytyy läjäpäin muitakin hyviä biisejä, mutta kyllähän se tuo "Incense And Peppermints" on se ehdoton helmi. Levyn loppupuolella on tosin jokunen hieman keskinkertaisempi raitakin. Kokoelma painottuu ilmeisesti varsin ansaitustikin bändin kahteen ensimmäiseen levyyn ja sisältää myös joitain vain singleillä ilmestyneitä biisejä. Bändin varsinaisia albumeja taitaa olla hieman vaikea hankkia (onkohan niitä cd:nä julkaistukaan muualla kuin Japanissa?), joten tämä kokoelma ei ole ollenkaan hassumpi julkaisu.


(Big Beat CDWIKD 56)

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kumpi oli ensin - Strawberry Alarm Clock vai Chocolate Watch Band? :D

    MZ kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eräässä Simpsonien jaksossa, jossa Homer polttelee maria, soi myös tuo Incense & Peppermints, kuten myös mainio Donovanin Wear Your Love Like Heaven.