Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Bigelf: Hex

Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (1 kommenttia)
bigelfhex.jpgBigelfin aiemmin syksyllä ilmestynyt "The Madhatter EP" on saanut nyt jatkoa kokonaisella albumilla. EP:ltä tutuksi tullut "Madhatter" avaa tämänkin kiekon, mutta muuten biisit ovat ihan uusia. Linkkinä EP:lle toimii myös biisi nimeltään "Bats In The Belfry", jonka kolmas osa oli EP:llä, ykkös- ja kakkososat puolestaan tällä albumilla.

Bändin meno jatkuu suhteellisen raskaana tälläkin levyllä, vaikka paikoitellen on mukana kevyempääkin leijuntaa. Popmaiset biisirakenteet ja tarttuvat melodiat ovat silti edelleen avainasemassa. Bigelfillä onkin ilmiömäinen kyky yhdistellä Black Sabbath -tyylistä raskasta menoa hyviin popsävellyksiin. Beatlesin sijaan olen tällä kertaa havaitsevinani joissakin biiseissä selvästi Pink Floydmaisia melodioita, näin erityisesti kappaleissa "Bats In The Belfry II" ja "Disappear". "Hex":in äänimaisemaa hallitsevat tuttuun tapaan tiukat kitarariffit, hammondit sekä mellotronien pauhu, bändin musiikki on siis erittäin retroilevaa. Stoner-rockiksikin heidän musiikkiaan on kutsuttu ja onhan musiikkinsa toki raskasta ja psykedeelistä, mutta en silti ehkä ihan allekirjoittaisi tuota määritettä. Nyt kun Bigelf on päässyt eroon liiallisesta Beatlesmäisyydestä on bändin oma ilme vahvistunut entisestään ja "Hex" taitaakin olla bändin tähänastisista levyistä paras. Hieno kiekko. Ja upeen synkeät viher-kelta-mustat kannet, jotka kuvaavat hyvin levyn sisältöä.

Bändi on tulossa joulukuussa keikalle myös Suomeen, joten jos mahdollisuus iskee niin kannattaa mennä kuuntelemaan kuinka mellotronia soitetaan ;-)

Damon Fox: vocals, organ, mellotron, synthesizers, piano, guitar
Ace Mark: lead & rhythm guitar, slide guitar
Duffy Snowhill: bass
Froth: drums & gong


(Warner 5050466-7416-5-3)

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hex on kuin sarja deja vu -elämyksiä. Jokainen biisi on ladattu täyteen tuttuja koukkuja, mikä pistää epäilemään musiikin originaalisuutta. Kokonaisuudessa on kuitenkin jotain mystisen kiehtovaa ja näin levyä tulee varmasti kuunneltua aina silloin tällöin tulevaisuudessakin. Viisi tähteä vaikuttaa hieman liioittelulta, varsinkin kun bändi ei sitten tullutkaan Suomeen keikalle joulukuussa.

    Arvosana : 7