Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Nirvana: The Story Of Simon Simopath + All Of Us

Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten (3 kommenttia)
nirvanat.jpgBritti-Nirvanan kaksi ensimmäistä, aikoinaan Island-merkillä julkaistua levyä on hiljattain julkaistu remasteroituina painoksina Universalin toimesta (aiemmin levyistä on ollut saatavilla cd-painokset Edsel-merkillä). Molempiin on ängetty neljä bonusbiisiä ja "Simopath":issa on tarjolla sekä albumin stereo- että monomixaus. Paketit ovat ulkoisestikin asiallisia ja levyjen vihkosista löytyy mukavasti kuvia ja juttua bändistä.

Nirvana perustettiin siis 60-luvun lopulla ja sen johtohahmoina toimivat irlantilaissyntyinen Patrick Campbell-Lyons ja kreikkalaissyntyinen Alex Spyropoulos. Ensilevy "The Story Of Simon Simopath" ilmestyi vuonna 1967 ja "All Of Us" seurasi vuonna 1968. Bändin musiikki oli ennen kaikkea taidolla tehtyä poppia, hyviä tarttuvia biisejä ja mahtipontisia sovituksia orkesterointeineen kaikkineen. Musiikissa oli toki mukana myös ajan hengen mukainen psykedeelinen pohjavire, mutta musiikkinsa oli silti varsin leppoista, aurinkoista ja kepeää eikä mitään höyrypäistä trippailua. Musiikkikartalla sijoittaisin heidät ehkä jonnekin Beatlesin ja Moody Bluesin välimaastoon. Monissa biiseissä on tiettyä Beatlesmäistä henkeä, mutta soundimaailma ja aurinkoinen ilmaisutapa on selvästi lähempänä Moody Bluesia. Vaikka "Simopath" onkin eräänlainen scifi-aiheinen teemalevy, ei sitä voi juurikaan progelevyksi kutsua, toisin kuin Moody Bluesin levyjä.

Molemmat levyt ovat tyylillisesti melkoisen samanlaisia ja tasollisestikin lähes tasavertaisia, "All Of Us" on ehkä piirun verran parempi, mutta moinen mielikuva saattaa johtua myös siitä, että levy oli minulle ennestään tuttu, "Simopath":iin tutustuin vasta äskettäin. En ole bändin myöhempiä levyjä kaikkia kuullut, mutta käsittääkseni nämä kaksi ensimmäistä olivat ne parhaat, ainaskaan bändin Vertigolla ilmestynyt progelevy "Local Anaesthetic" (1971) ei yllä läheskään näiden tasolle.


The Story Of Simon Simopath (Universal/Island IMCD 301 / 980 001-0)
All Of Us (Universal/Island IMCD 302 / 980 001-1)

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

  didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistaakseni tuo "Local Anaesthetic" oli ihan pätevää varhaista progea, muita levyjä bändiltä en olekaan kuullut. Tämä tunnetumpi Kurtin Nirvana

  taisi joutua pulittamaan jotain korvauksia tälle bändille nimensä johdosta.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toki "Local Anaesthetic":kin on ihan hyvä, mutta on nää varhaset silti selvästi parempia. Tää Britti-Nirvana teki jopa jonkuasteisen reunionin 90-luvun puolivälisä ja tekivät coverin Cobain-Nirvanan "Lithium" -biisistä "Orange And Blue" (1996) -levylleen (joka pääosin sisältää kuitenkin vanhaa materiaalia).

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Myöskin bändin kolmas levy on ilmestyny remasterina. Hyvähän tämäkin, mutta ei ihan kahden ekan tasoinen kumminkaan. Hieman alakuloisempi ja ponnettomampi levy.  To Markos III (IMCD 303 / 981 245-7)