Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tresspass: s/t (ep)

Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
tresspass.jpgIhan ensiksi: Anteeksi, mutta mä oon väärä henkilö arvosteleen tätä levyä.

Toiseksi: Miksi "Tresspass" -sanan "Tress" -osassa on kaksi s-kirjainta?

Tresspass tulee ilmeisesti Jyväskylästä. Ihan outoja hemmoja minulle, mutta ilmeisesti ainakin joku heistä on aiemmin vaikuttanut Clarity-nimisessä progehtavassa hevibändissä (vai progemetallibändissä?). Tämä kuunneltava oleva omakustanne lienee heidän ensimmäinen julkaisunsa ja on kuuden biisin ep, jolla on mittaa n. 28 minuuttia.

Bändin musiikkia voisi kai lähinnä kuvata AOR:ksi, jossa on aivan minimaalisesti myös progevivahteita. Miekkoset osaavat kyllä soittaa ja laulajallakin on hyvä ääni, mutta jotain jää puuttumaan. Vika ei kai varsinaisesti ole biiseissä, sillä eivät ne nyt niin huonoja ole. Okei, ovathan ne umpikaupallisia, tai ainakin pyrkivät siihen, mutta eihän sen tarvitse olla huono asia. Ja tässä genressä kaupallisuus on oikeastaan enemmän kuin toivottavaa. Eli bändillä on ilmeisesti kova pyrkimys valloittaa areenat, joilla esim. Totot ja Foreignerit aikoinaan taistelivat. Biiseistä löytyy tarttuvia kertosäkeitä, hyviä melodioita ja muuta oleellista, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen selvisi mikä tässä tökkii: tästä puuttuu MUNAA! Soundit on hyvät, biisitkin okei, soittotaidossa ei ole moittimista, mutta silti tämä jää armottoman pliisuksi. Ei minkäänlaista särmää missään. Missä on kaikki tunne ja uho? MISSÄ? HÄH? Seuraavan kerran kun menette studioon niin käykää ensin vaikka ruoskittavana, että hommaan saadaan jonkulaista fiilistä. Aivan liian flegmaattista tällä reseptillä.

Mutta jottei menisi pelkäksi parjaamiseksi niin sanotaan jotain positiivistakin: tykkään kosketinsoittajan retroilevasta urkusoundista. Ai mutta kas, viimmesesä biisisä on ihan menevää urku/kitara-jamittelua biisin lopussa, olisipa sitä vaan levyllä enemmänkin. Niin ja kolmosbiisi "Ready To Go" voisi olla pienoinen hitti, on se niin tarttuvan oloinen, vikana vaan on että se tuo vahvasti mieleen jonkun menneitten aikojen klassikon (en vaan keksi että minkä, jotain Totoa ehkä?).

Lopuksi: Anteeksi.

Thomas "Mr. T" Yambasu: vocals
Mika Leppälä: guitars, background vocals
Jyrki Lindlöf: keyboards
Vesa Huotari: bass
Jaakko Liimatainen: drums


(omakustanne cd-r)


Arvosana : 4

+/- saldo : 0 |

    VeZku kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No joo, eipä tämän arvostelijan tarvitse anteeksi pyydellä..

    Tämä oli ulkopuolisten tahoijen idea laittaa levy hezzulle.. Noh, kritiikki on aina erittäin tervetullutta. Kiitoksia siitä.. Ja Keep on proging!!    Ps: jos sokrun asiakaskunnasta joku on perehtynyt nimeomaan tähän AOR osostoon niin ottakaa yhteyttä, pistän levyä tulemaan ja saatte ehkä levyarvostelunne Palasokeriin.. Kiitos!