Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Fish : Field of Crows

Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten (4 kommenttia)
foc.jpgFish ei varmaan esittelyjä kaipaa. Maallikoille tiedoksi että Fish oli Marillionin laulaja ennen Steve Hogarthin aikakautta. Fishin uutta levyä Field of Crows on turha etsiskellä levykaupasta ennen toukokuuta, tällä hetkellä levyä voi ostaa vain Fishin verkkokaupasta tai keikkojen yhteydessä paita- ja krääsätiskiltä. Oisiko syynä tähän outoon järjestelyyn kenties se että omasta verkkokaupasta myydyistä levyistä jää hieman isompi siivu itse artistille.

Asiaan. Henkilökohtaisesti Fishin pari kolme viimeisintä tuotosta ei ole juurikaan sykähdyttänyt, Sunsets on Empire, Raingods with Zippos ja Fellini Days ovat hankkimisen jälkeen pääasiassa keränneet pölyä hyllyssä. Vaan uusi levy on toivo paremmasta. Mukana ovat vanhat jäärät Mark Brzezicki (rummut) ja Frank Usher (kitara), jotka olivat mukana jo ensimmäisellä soololevyllä 1989. Noilla äsken moitituilla levyillä taisi olla hieman nuorempaa musikanttia mukana ja kenties aivan pätevääkin väkeä, mutta biisejä he eivät saaneet kirjoitettua. Vanhojen partojen mukanaolon kuulee kyllä tällä uudella levyllä, jopa yllättävänkin selvästi. Varsinkin tuon Brzezickin tyyli istuu erinomaisesti Fishin musiikkiin, jatkuva tiskaaminen pitää biisit liikkeellä vaikka soolosoittimilla syyllistyttäisiinkin maalailemaan. Välillä tuo välikauden puolivillainen sovitustyyli pilkahtelee esiin, mutta kokonaisuutena biiseissä on aivan eri meininki. Viimeinkin, usko meinasi jo loppua Fishin tuotoksiin.

Field of Crows alkaa jylhällä The Fieldillä, joka ei jätä epäselväksi että tällä levyllä ollaan viimein sillä tiellä, miltä Sunset on Empirellä eksyttiin. Tästä jatketaan Moving Targetsin maalailulla, muistuttaa lievästi Marillion -aikakaudesta. The Rookie jatkaa suoralla junttauksella, hyvin toimiva biisi, tarttuvat lyriikat. Zoo Class onkin sitten hieman outo ralli, ei kovinkaan totutuntyylinen veto Fishiltä. Tämän raidan pureskelu on vielä hieman kesken. The Lost Plotin alku tuo heti mieleen jonkin biisin, en vaan millään keksi että mikä se on. Old Crow antaa ensimerkit Fishin vanhuudenhöperyydestä, tällaista southern-rallia olisi tuskin kolmekymppinen Derek suostunut levylleen laittamaan. Hop hop hopping, jeeijee. Numbers onkin sitten taas perinteisempää Fishiä, itseasiassa taisi olla ensimmäinen biisi, joka jäi levyltä mieleen. Exit Wound on edelleen Fishiä perinteisellä kaavalla, hieman kevyemmällä tahdilla, taattua vuodatusta ("This hole in my heart, There's hole in my heart"). Pimeää, synkkää ja sattuu. Ei niin ainutlaatuista, mutta hieno biisi. Perinteinen linja jatkuu Innocent Partyssä, tosin nyt on suosta noustu kukkulalle uhoamaan. Shot the Crawssa on häiritsevä kitaralätkytys taustalla, joka ei taida tauota hetkeksikään koko biisissä. Ehkä heikoimmasta päästä tällä levyllä. Scattering Crows balladi päättää loistavan levyn.

Kuten on kai jo todettukin muutaman kerran, on Fish viimeinkin tehnyt sellaisen levyn, jonka osaa tehdä. Uusia kokeiluja on aika vähän, lähinnä kitaraefekteissä kuullaan välillä ihmeellisiä ratkaisuja. Old Crow on kyllä ihmeellinen biisi, mielestäni olisi voinut yli 67 min kestävältä levyltä aivan hyvin jättää pois.

Täyttä kymppiä ei vielä voi antaa, vähän on parannettavaa, mutta helvetin hyvä levy. No on toki myönnettävä että tässä hehkutuksessa on vähän ekstraa kun uutta levyä vertaa edelliseen tuotoksiin.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

  Sami kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hurraa ! Vai että Fish tehny hyvän levyn. Täytyy sitten satsata kunhan normaali myyntiin tulee. Se on iloista kuulla että suunta on oikeanlainen, olihan se Sunsets On Empire aivan pohjat. Sen verran korjaan että 1987 ei kyllä tullut mitään ekaa levyä, koska kala herra oli silloin vielä Marillionin laulajana.

  Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Piti olla kyllä 1989 kun tuon vielä erikseen tarkistin. Ei pitäisi puoliunessa näitä runoilla.

  kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Arvosana : 8

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se on iloista kuulla että suunta on oikeanlainen, olihan se Sunsets On Empire aivan pohjat.
  Hah, edelleen Fishin paras soololevy! :D