Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

The Gathering: Sleepy Buildings - A Semi Acoustic Evening

Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (1 kommenttia)
gathersleepy.jpgDeathmetalbändinä aloittanut hollantilainen The Gathering on vuosien varrella liukunut melkoisen kauas juuristaan. En ole tosin itse edes perehtynyt bändin varhaisiin levyihin, joten tämä perustuu lähinnä kuulopuheisiin ;-) Noh, nykyisin bändin musiikilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä hevin kanssa, vaikka kumma kyllä levyttävätkin yhä metallilafkalle (uusin studiolevy "Souvenirs" julkaistiin tosin bändin omalla Psychonaut-merkillä). The Gatheringin viimeisimmät levyt ovat olleet melkoisen leijuvaa, jopa jossain määrin psykedeelistä musiikkia, jota jossain päin (vai olikohan peräti bändin oma määritelmä?) on luonnehdittu sanoilla trip-rock (ikäänkuin verrattuna trip-hoppiin). Jossain joskus hieman vitsailtiin, että bändi on takuulla nauttinut jotain yrttejä kun moista musiikkia tekee. Liekö tuossa perää, mutta bändin musiikilla saattaa toki olla tajuntaa laajentavia vaikutuksia ;-) Musiikillisilla avuillaankin bändi on siis jo erittäin mielenkiintoinen, mutta se mikä vielä kruunaa kaiken on Anneke van Giersbergenin kaunis ja sielukas laulanta. Se voi olla pehmeää ja tunteikasta, mutta tarvittaessa siinä on myös voimaa, mutta silloinkaan se ei ole mitään hevikiekumista.

Bändin uusi levy on puoliakustinen live ja siihen on valikoitu ohjelmistoa bändin koko uran varrelta ("Souvenirs":ilta ei tosin tainnut olla mitään) ja taitaapa siellä olla yksi ihan uusikin kappale. Hyvä näin, sillä mukana on useampiakin minulle entuudestaan tuntemattomia biisejä. Annekehan ei ollut mukana vielä bändin kahdella ensimmäisellä levyllä, mutta niistäkin on otettu materiaalia mukaan. Voin kuvitella että nämä uudet versiot kuulostavat suhteellisen erilaisilta kuin ne alkuperäiset, joissa laulaja on ollut miespuolinen ja vissiinkään ei kovin hempeä-ääninen. Hienoja biisejähän ne ovat nämä vanhatkin, varsinkin "The Mirror Waters" kuulostaa oikein komealta ja hieman hevimmän otteensa ansiosta piristää kummasti. Tajunnanlaajennuksen aloittaneelta "How To Measure A Planet?" -levyltä on mukana oikeutetusti peräti viisi biisiä.

Levy on siis ns. puoliakustinen, mutta mielestäni moisen asian kuulutus on hieman yliampuvaa. Okei, onhan siellä akustisia kitaroita ja pianoa ja toteutus on hieman pelkistetympää kuin studiolevyillä, mutta onhan siellä niitä syntikoita ja sähkökitaroitakin reilusti, jopa ohjelmointeja. Eli lopputulos ei sitten kuitenkaan loppujen lopuksi kuulosta niin erilaisesta kuin olisi voinut olettaa. Eräällä nettisivulla hehkutettiin, että bändi oisi tehnyt folklevyn, mutta eihän se nyt niin ole. Erittäin luonnolliselta jatkeeltahan tämä kuulostaa bändin viime aikaisille tekosille.

No niin ja nyt menette kauppaan ja ostatte tämmöisen. Jos et ole vielä ryhtynyt faniksi, niin nyt olisi korkea aika jo ryhtyä, ei näin hienoa bändiä voi ohittaa. Niin ja unohtakaa ne puheet metallista tämän bändin kohdalla.


Hans Rutten: drums
René Rutten: guitars
Anneke van Giersbergen: vocals
Frank Boeijen: keyboards
Hugo Prinsen Geerlings: bass

(Century Media 77468-2)

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0


    Arvosana : 6