Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Grendel : Promo 2003

Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
grendelpromo.jpgGrendelin tuotoksia on tullut ihmeteltyä aiemminkin. Kerrataan kuitenkin hieman bändin taustaa kun edellisellä kerralla jäi vähän arvailujen varaan. Vuonna 1999 perustettu Grendel (aluksi Crimson Sky nimisenä) on julkaissut Broken Dream, Endless War ja Fight Against Time -nimiset, muutaman biisin tuotokset. Juurikaan tämän enempää ei bändin bio vieläkään kerro, reiskojen paikkakunta jää edelleen avoimeksi (tämä nyt lähinnä kiinnostanee keikkajärjestäjiä ja muita, jotka joutuvat arvioimaan että minkälaiset korvaukset joutuvat pulittamaan). Oletamme että pääkaupunkiseutu kun ei erikseen mainita.

Promo 2003 lätyltä löytyy pari biisiä. Ensimmäinen näistä, Second Chance, alkaa erittäin lupaavalla hero-kitaralla. 10 sekunnin tuomiolla tästä levystä saisi erinomaisen arvosanan. Mutta kun. Taisin jo edellisessä arviossa (Fight Against Time) kommentoida laulajan "suomiaksenttia" ja sama asia kalvaa mieltä vieläkin tämän uutukaisen soidessa. Soittopuolella kertynyt kokemus ja näkemys alkaa kuulumaan, biisien rakenteet ovat huolellisemmin mietittyjä ja sekaan on siroteltu mukavasti ja kohtuudella koukkuja, mutta. Niin, tässä se mutta, eli laulussa toivoisi kuultavan hieman lisävivahteita, isompaa äänialaa ja/tai taustalaulantaa, jolla lauluosastoa saataisiin monipuolisemmaksi. Tälläkään kerralla en suostu väittämään että laulaja olisi huono, mutta voisin melkein väittää että laulannan "monotonisuus" on ainoa asia, mikä estää tätä bändiä saamasta levytyssopimusta (jolleivät ole jo saaneet, ainakin kasapäin ovat tehneet tasokkaita omakustanteita). No, en kuuntele (onneksi) työkseni levy-yhtiössä omakustanteita ja demonauhoja, tämä perustuu siis täysin maallikon arvaukseen.

Promon kakkosbiisi, The Voidness, jatkaa ensimmäisen raidan linjoilla, soittoa kuuntelee mielellään ja biisi kulkee. Ehkä vähän ennalta-arvattavaa on biisin kulku, mutta kuulunee genreen. Ja lauluunkin alkaa tottumaan (!!) kun levyä aikansa kuuntelee.

Kokonaisuutena valmiin kuuloista jälkeä. Toivottavasti kenellekään ei jää kuvaa että tuo vokalisointi olisi aivan hanurista, sillä vaikka sitä kritisoinkin niin ollaan vahvasti kärkipään tuntumassa jos vertaa moneen muuhun kotimaiseen yrittäjään. Ja kun teknisesti lähes täydellistä tuotosta arvostelee niin jostain pitää tietysti ipistä ettei nouse kehut hattuun. Jos tällä(kään) promolla ei vielä levy-yhtiöt riennä tarjoamaan sopimuksia, nakittakaa orkesterista se, jolla on pilliä huutaa ylä-ääniä, laulamaan taustoja. Kokeeksi.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |