Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Cosmic Spell : Demo

Olli kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
cosmicspell.jpgCosmic Spell on Jarkko Aholan (Teräsbetoni, Dreamtale) ja Ville Lehtisen (Sentiment) synergiasta rakentunut hard rock -vyörytys. Yhtyeen kotisivulla puhutaan projektista, jonka liikkeelle panevana voimana on ollut sydäntä lähellä olevan musiikin tekeminen. Tämä ei aina takaa tulosta, joka lämmittäisi muidenkin kuin tekijöidensä sydäntä. Cosmic Spell onnistuu kuitenkin demossaan antamaan kuulijalle vapautuksen siitä, mikä voi ärsyttää korkealle tähtäävissä ja pitkälle tuotetuissa julkaisuissa. Tätä ongelmakohtaa voisi luonnehtia trendihakuisuudeksi, joka ilmenee luomumusiikin geenimuunteluna kulloinkin vallitsevan menestyspiristeen mukaan.

Bändin nimikkoraita (Cosmic Spell) kulkee vauhdilla ja silti hallitusti singlemäiseen tyyliin. Sohvalta ei todellakaan nousta haukotellen tämän leffamusaksikin mahtavasti sopivan kappaleen aikana. Gimme A Break -kappale kyllä groovaa komeasti kitaralla sisään, mutta iskelmävivahteiset sanoitukset ja bridgen sointuvaihdokset yhdistettynä sukkistenoriin saavat väkisinkin hymyn huuleen. Kaiken kruunaa outron Police-tyyliset harmoniat. Demon rauhallisempaa menoa edustaa Once, jossa tunnelmaan istuvat laulustemmat saa tiputkin kananlihalle. Guilty-kappale räväyttää erityisesti vahvalla kertsillään, joka tämäntyyppisessä keinunnassa helposti unohdetaan säkeistöä pyörittävän riffin alle. Ja jos demon pop-kohta pitää merkata, niin kyllä tämän biisin modulaatio tehtävänsä tekee.

Demon materiaali on nauhoitettu Powerbook'illa ja PC:llä, joten varmasti sounditietoisimmat kuulevat eron viimeisteltyihin julkaisuihin verrattuna. Toisaalta täytyy antaa arvo demon käsitteelle siinä mielessä, että demon synnyttämiskoneiston täytyy saada olla kevyempi ja halvempi. Materiaali antaa kuitenkin selkeän kuvan orkesterin vahvuuksista. Ulko-pop-musiikilliselle alueelle sijoittuva Cosmic Spellin demo vakuuttaa, mutta oma kysymyksensä sitten onkin koko projektin kehittymissuunta ja -mahdollisuudet. Jos suuntana on klubi- ja keikkasoitanta, niin varmasti tilausta löytyy. Mutta myös tämä puhdas audiokokemus ainakin allekirjoittaneen mielestä lunastaa paikkansa esimerkiksi Palasokerin demolistan kärkikastissa.

Tekijät (kuten bändin kotisivulla):
Jarkko Ahola (vocals, backing vocals, guitar, synths, mixing...)
Ville Lehtinen (bass)
Heikki Ahonen (drums)
Timo "Tinke" Niemistö (session guitarist)

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |