Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Agonizer : World of Fools

CosmicJazz kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
Omakustanne-ep "World of Fools" on Pyhäjärveltä kotoisin olevan Agonizerin ensimmäinen virallinen levy. Tyyli on melodista metallia, tai ns. power metallia. Biisit voisivat sinänsä muistuttaa sellaisia bändejä kuin Sonata Arctica tai Thunderstone, mutta Agonizerin soundi on aggressiivisempi ja muutenkin suhteellisen omaperäinen. Bändi rokkaa ja svengaa enemmän kuin yleensä tässä tyylissä, ja laulajan ääni on melkeinpä Timo Kotipellon vastakohta: matala ja karhea. Hyvä!
Jos jostain pitäisi marista, niin tässä tapauksessa se olisi tuotannosta. Anssi Kippo, tällä hetkellä jostain syystä Suomen suosituimpia metallituottajia, on tehnyt tämänkin levyn. Se kyllä kuuluu. Joidenkin mielestä tuotanto on ehkä moderni, kun taas minun mielestäni se on liian digitaalisen ja mallinnetun kuuloinen. Se on myös niin kompressoitu, että dynamiikka kärsii. Soundissa on kyllä poweria, mutta muutaman biisin jälkeen sen täyteen ahdettu luonne rupeaa jo ärsyttämään. Tämä on tietenkin makuasia...
No, kuitenkin - bändi soittaa erittäin taidokkaasti, varsinkin kitaristit, ja biisit ovat iskeviä. Levyn nimikappaleen kertosäe jää heti päähän soimaan, ja se on muutenkin bändin parasta antia. Itse innostun nykyään yhä harvemmin power metallista, mutta voin silti sanoa, että Agonizerissa on varmasti kaupallista(kin) potentiaalia. Tällaisella levyllä pitäisi helposti saada levysopimus.


Arvosana : 6

+/- saldo : 0 |