Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

The Hypnomen: Crystal Skies

Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (3 kommenttia)
hypno.jpgNo niin, jälkiherännäisyys kostautuu jälleen, sillä en osaa kertoa tästäkään bändistä juuri mitään. The Hypnomen on ollut kuitenkin kasassa jo useamman vuoden ja tämä levy on jo heidän neljäs täyspitkänsä. Olen toki ollut tietoinen bändistä, mutta jotenkin he ovat vain jääneet varjoon. Voi mikä vääryys! Tämä uusi albumi on nimittäin oikein maukasta huttua. Bändi soittaa instrumentaalimusiikkia, jossa on mukavasti psykedeelistä värinää, mutta ennen kaikkia siinä on imevää groovea. Ja Hammondeja! Nam!

Niin, eihän tämä tyystin instrumentaalilevy kuitenkaan ole, mukaan on eksynyt nimittäin peräti kolme laulettua raitaa, yhden niistä laulaa jopa itse Jonna Tervomaa! Huh, apua!? Pelko pois, sillä tuo "Asleep" on tosi maukasta kuultavaa, eräänlaista popjazzia tai jotain. Ja Jonnahan paljastuu osaavaksi laulajaksi! Miksei hän omillaan tee mitään vastaavanlaista musiikkia? Muita levyn helmejä ovat ainaskin "Bursting Out", joka on melkeinpä Santanaa upeine kitarointeineen ja urkuiluineen ja "Sergio", joka on jo melkoista progea. Kuten on myös "Poseidon", joka on semmoista tykitystä että uuh! Ja biisin loppu kuulostaa ihan Wigwamin "En aio paeta" -rallille!

Levy on varsin monipuolinen, ehkä jopa aavistuksen verran hajanainen, tai ainakin ylikepeä "Freedom Rider" levyn puolivälissä tuntuu olevan ikään kuin väärässä paikassa (?), vaikka en minä oikein tiedä mihin se pitäisi sijoittaa, ei sitä oikein poiskaan voi jättää.

Taidanpa sijoittaa The Hypnomenin Suomen musiikkikartalla jonnekin The Mutantsin ja And The Lefthandedin välimaastoon. Ainaskin tämän uuden levyn perusteella. Mainiota meininkiä.


Pekka Laine: guitar
Sami Nieminen: hammond organ, electric piano & keyboards
Jan Grön: electric bass, guitar
Juha Litmanen: drums
Jan Pethman: percussion

with:
Jonna Tervomaa: vocals
Knipi & Markus Nordenstreng: vocals
Janne Lehtinen: vocals
Vilunki 3000: keyboards
JP Virtanen: piano

(Twin Tone Oy/Stupido Records TWINCD 67)


Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieno on levy, joo! Mulle toimii parhaiten vika kipale, sehän on jo melkein Circleä... Olen itsekin tästä arvostelua rustaamassa. Hypnomen varmaan klubillamme 28.5.!

  Arvosana : 9

  CosmicJazz kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tykkäsin kovasti edellisestä levystä, Andromeda Airportista. Tämä uusi on melkeinpä pakkohankinta.  Hypnomenin musiikkia sopisi hyvin johonkin Quentin Tarantinon elokuvaan, siinä on juuri sellaista cooliutta. :)

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä paitte Pekka Laine on Suomen älykkäimpiä rock-journalisteja.