Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jumala: s/t

Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten (2 kommenttia)
jumala.jpgTämä rohkeanpuoleisesti nimetty duo esittää totaalisen freetä musiikkia. Liekkö tämä sitten freejazziksi luokiteltavaa, vai onkohan tämä peräti liian vapaata jopa moiseksi? Etäisesti tulee mieleen Rauhan Orkesteri, mutta tämä on vieläkin vapaampaa. Rumpali kolisuttelee ihan omiaan ja samoin huilisti-huuliharpisti lurittelee ihan mitä sattuu ja myöskin väliin huutelee ja mölisee jotain ihan päätöntä (muutamassa kohtaa hän jopa lausuu selväsanaisia tekstejä). Jonkinlainen mystinen YYA-sopimus heidän välillään tuntuu kuitenkin vallitsevan ja samaan suuntaan molemmat tuntuvat olevan menossa, toistensa soitosta ehkä jopa inspiraatiota poimien ja siihen omalla panoksellaan vastaten. Äkkiseltään musiikki tuntuisi olevan pelkkää räpellystä, päämäärätöntä kolinaa ja melua, mutta kyllä se paljon puhuttu punainen lankakin sieltä löytyy, tai ainakin sen jäänteet. Koska oikeastihan en musiikista tai soittotaidosta mitään ymmärrä niin paha mennä sanomaan näittenkään miekkosten kyvyistä mitään, lienevätkö peräti virtuooseja vai totaalisen amatöörejä? Musiikki on kuitenkin kaikin puolin mielenkiintoista ja rohkeasti on menty sinne minne nenä näyttää. Rajat on tehty rikottaviksi ja vapaus on tuottanut tulosta, vaikka eihän tätä ehkä oikeasti voi "ymmärtää" millään tavalla (?). Kyllä minä tästä siis tykkään, vaikkei tämä ehkä oikeasti hyvä ole (tai niin tuolla netin uumenissa jotkut "asiantuntijat" väittivät)?

Mainittakoon vielä tyylikkäät itsetehdyt pahviset kannet sekä se, että kyseessä on n. 46 minuuttia pitkä cd-r-albumi.


W.J. Joutsenkanerva: huilut, huuliharput, huudot ja äkkirunous
V. Sänki: roinat


(Raivo Productions / Rypäs 001)


Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |

  s**lakari kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Ihan hyvä arvio, Hezzu.

  Tosin, vaikka olenkin jäävi, täytyy hieman kommentoida.  Keitä ovat ne "nettiasiantuntijat", joihin viittasit? Hieman omituinen veto, tuolla tavalla vetään arvosteluun mukaan anonyymi taho, jonka tietämyksestä asian suhteen ei oikeasti voi olla minkäälaista tietoa. Se, että kerroit omat näkemyksesi levyyn, oli todella hyvä. Se on oikeutesi, ja hyvä niin. Se, että vedit kolmannen, anonyymin tahon mukaan, ei ollut niinkään hyvä.  Jos tätä viitsit hieman selventää, olisin todella kiitollinen!  vs

  Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heh, joo... luin siis suomijazz.comin sivuilta jonkun nimimerkin taakse kätkeytyvän tahon kommentteja levystä ja ne eivät olleet kovin mairittelevia. En toki voi olla varma onko tämä taho sen asiantuntevampi kuin minäkään, mutta näin vain oletin, koska hän tuntui tietävän mistä puhuu. Sori kun pistin moisen viitten tuohon sotkemaan asiaa sen kummemmin tarkentamatta.