Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Rauli Haverinen: Siskoni, olet niin hiljaa (ep)

Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten (2 kommenttia)
siskoni.jpgRauli Haverinen on ilmeisestikin helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja tämä on hänen viides julkaisunsa. Aikaisemmat tuotokset ovat olleet englanninkielisiä, mutta tämä uusin (kesällä 2004 äänitetty) levy on suomenkielistä materiaalia. Kyseessä on neljän biisin ep, jolla on mittaa n. 11 minuuttia. Musiikki on toteutettu pienimuotoisesti laulu & kitara -periaatteella, eräänlaisesta folkista on siis kysymys. Miekkosella on miellyttävä lauluääni ja kappaleet ovat sävyltään melko surumielisiä, mutta kivoja melodiakulkuja sisältäviä pieniä rakkauslauluja (siis lauluja, joissa rakkaus on jollain tapaa aiheena tai ainakin aihetta sivutaan). Biiseistä tarttuvin on avausraita "Hanna", joka muistuttaa paljolti Boris Grebenshikovin vuonna 1992 ilmestyneen "Russki Album":n kakkosraitaa (jonka nimestä ei kuitenkaan ole käsitystä, kun en osaa venäläisiä aakkosia) niin tunnelmaltaan kuin melodialtaankin. Hieno biisi. Muutkin kappaleet ovat varsin näppäriä, syvällisempiäkin ehkä. "Suonsilmään isken suruni" nousee äsken mainitun avausraidan ohella levyn vahvimmaksi sävellykseksi. Biisissä on jotain samaa henkeä kuin joissain Edu Kettusen vanhemmissa tuotoksissa. Herkkää ja haurasta musiikkia olematta silti mitenkään imelän kuuloista.

(omakustanne cd-r / RHRCD005)


Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ...olikohan se Gasudarnja se BGn biisi, se tuosta ainakin tuli mulle mieleen... Se on muuten englanniks Marc Almondin helmutloti-levyllä Heart on Snow... Hienoja biisejä kaikki mainitut.

    Kononen muuten sanoi, että se sen tuleva megahitti Hevonen on taas saanut ideansa saman BGn Russki Albumin biisistä Koni Bespredela....

    Onko BGn Russki Albumista tullut piilovaikuttaja suomalaisille laulaja-lauluntekijöille?

    ...sais muuten Hector alkaa kans kuunella Boris Grebenshikovia....

    raulih kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nikita Ryazanski lienee kuitenkin kappale kyseessä, onhan siinä jotain tuttua. En ole Grebenshikovia aiemmin kuunnellut, mutta kun nimi nyt tuli esiin, taitaapa olla tutustumisen aika.