Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jiva : There Are No Roads For People Like Us

EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten (4 kommenttia)
thereareno.jpgKempeläinen Jiva on edennyt toiseen äänitykseensä, demoon tarkalleen ottaen, ja odotukset ainakin omalta osaltani olivat suht korkeat useiden edellisen demon biisien ja satunnaisten livebiisien kuulemisen jälkeen. Bändin tyyliä on vaikea määritellä, koska Jiva onnistuu sulauttamaan useita eri tyylejä yhtään. Välillä kuullaan 70-lukulaista progea, välillä jazzahtavampia ja groovaavampia osia, kun yhtäkkiä alkaakin armoton rokkaus tai kaunis pop-sävelmä. Hippijammailua tämä periaatteessa on, mutta hyvä että siihen osataan muitakin elementtejä lisätä (hyvin).

Yhtyeen soitossa ei ole kertakaikkiaan mitään vikaa, päinvastoin kaikki soittajat ovat varsinaisia taitureita. Varsinkin kitaristien työskentely on loistavaa. Sooloja on lähes joka biisissä, mutta ne eivät toista itseään ja kuulostavat tarkoituksellisilta. Rumpuja tukevat perkussiot, joista tulee ehkäpä hiukan Santana mieleen. Bassotkin kulkevat hyvin, joten ainoaksi valittamisen aiheeksi jäävät kosketinosuudet, mutta nämäkin häiritsevät vain muutamassa biisissä. Urut ja pianot sopivat hyvin, mutta osa muista kosketinosuuksista on turhan muovisia, eivätkä oikein sovi bändin äänimaailmaan.

Biisien nimet ovat huvittavia, ja kertovat siitä että Jivalaiset eivät soita liian vakavissaan. ...Ja Ne Tanssivat Psykedeelistä Jatsia, sekä I'm Just Gonna Smoke A Cig And Then Eat Something (kuriositeettina sanottakoon että biisin nimen on kerran sanonut tälläkin laudalla kirjoittava fitchet) esimerkkeinä. Myöskään lyriikat eivät suurimmaksi osin vaikuta olevan aivan vakavia, vaikkakin Ei o: häävisti asiat -biisissä vähän kantaa otetaankin. Tässä biisissä laulaja Samuli Kivelä onnistuu laulamaan loistavasti, mutta harmittavasti joissakin muissa biiseissä (kuten avausbiisi Let's Kill Those Bastardsissa) laulu ei toimi niin hyvin lähinnä pienoisen aksentin takia. Silti viimeistään levyn päättävän kolmiosaisen There Are No Roads For People Like Us -teoksen lopussa oleva laulaminen vakuuttaa että "Kiffe" on tärkeä osa Jivan soundia.

Jiva on tuonut kesän jo helmikuussa, niin mukavaa on bändin soitto ja musiikki. Ehdottomasti lupaava esitys tämä demo, mutta epäilen että kaikkea ei ole vielä näytetty ja paras on vielä edessä päin. Tämä bändi pitäisi nähdä livenä.

Laulut :

1. Let's Kill Those Bastards
2. Ei o: häävisti asiat
3. I'm Just Gonna Smoke A Cig And Then Eat Something
4. Taivaalta sataa happoa...
5. ...Ja ne tanssivat psykedeelistä jatsia
6. There Are No Roads For People Like Us Part 1
7. ...Part 2
8. ...Part 3

Kokoonpano :

Samuli Kivelä : Laulu & kitara
Mika Mahosenaho : Basso
Jesse Heikkinen : Kitara
Lasse Rasinkangas : Koskettimet
Jonne Ketola : Rummut
Marko Halmi : Perkussiot

+ 4. raidalla bassossa Joni Turunen.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Levyä ei näyttävästi enää bändiltä suoraan saa, eli painos myyty loppuun. Aijuu, ja toi linkki on muuttunut. Osoite on nykyään www.jivaband.com

    Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Korjasin tuon linkin... Niin ja joo, tämä on hyvä levynen, tyylisuuntahaarukka jostain sieltä Apollon ja Kingston Wallin väliltä ;)

    Infektio kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sen verran tuohon Juhon kommenttiin lisäisin että levy on toistaiseksi loppuunmyyty, mutta näillä näkymin toinen painos kuitenkin tehdään vielä määrittelemättömän ajan kuluessa. Myös uutta materiaalia piakkoin tulossa, mutta siitä ei vielä olekaan tarkoitus puhua.

    laeh kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siinä on arvostelija harvinaisen oikeassa, että tämä tulisi nähdä livenä. Jiva on nimittäin aivan loistava livebändi. Kun oikein vauhtiin pääsevät, niin se on kovempi kuin uskoisikaan. Vaan toimiihan tämä levy ihan kotisoittimessakin. Kovasti löytyy kaikenlaista pauketta ja kilinää. Mikäs sen parempaa. Oikein kaunis levy vieläpä. Kun vaan malttaisi odottaa lisää tavaraa.

    Arvosana : 10