Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mick Wall : Run to The Hills

Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
runtothehills.jpgTämä toimittaja Mick Wallin kirjoittama "virallinen" Iron Maiden historiikki lupaa takakannellaan paljon ja varsin lupaavasti kirja alkaakin, ainakaan seikkaperäisyydestä ei ole tingitty kun selostetaan bändin vaiheita alkutaipaleella. Loppua kohden seikkaperäisyys muuttuu kuitenkin lähinnä pintaraavinnaksi, aivan kuin kirja olisi pitänyt saada tiettyyn sivumäärään ja tätä määrää on alettu tähtäilemään vasta viimeisten 50 sivun paikkeilla. Tai sitten on tullut muutoin kiire julkaista.

Suomennos on tehty käsittääkseni vielä kovemmassa kiireessä ja tämä kyllä verottaa ehkä keskinkertaista alkuperäisteosta entisestään. Tämä ei häiritse koko matkalta, mutta ajoittain erikoiset kielikuvat, joita tuskin on edes etäisesti viistetty alkuperäisessä, saavat lukijan kelaamaan lausetta yhä uudelleen ihmetyksen vallassa. Muutenkin joitakin asioita selostetaan lähinnä sellaisella ammattikouluproosa-tyylisellä huolimattomuudella, mutta vaikea arvioida lukematta että onko alkuperäiskielisessä versiossa samaa makua.

Kokonaisuudesta löytyy kuitenkin ihan mielenkiintoista detaljitietoa Iron Maidenin vaiheista, bänditouhun vaikeudesta ja onnenpotkuista, joiden myötä Iron Maiden on nykyisessä asemassaan. Ei tätä uskalla kuitenkaan suositella sellaiselle, joka ei muutoin ole (ollut) bändistä lähes fanaattisen kiinnostunut. Verrattuna esim. Mötley Crüe Törkytehdas-kirjaan on tämän kirjan luettavuus bändin historiaan ennestään perehtymättömälle sangen heikkoa.

Arvosana : 6

+/- saldo : 0 |