Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Epäreilu Evoluutio : Jäävuoreen

Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
jaavuoreen.jpgBändi nimeltä Epäreilu Evoluutio lähestyy toimitusta yhden biisin kiekolla "Jäävuoreen", joka siis ilmeisesti sisältää saman nimisen kipaleen. Tuo bändin nimi hieman harhaanjohtavasti johdattelee illuusioon jostain taidepoprock-bändistä tms. mutta yllätykseksi levyltä löytyykin varsin särmikästä suomirockia. Tai vivahteita glamista. Tai ihan mitä vaan, oikeastihan tämä on (omaperäistä) rockia Suomeksi laulettuna. Sinänsä poikkeuksellinen demo (jos tämä nyt sitten on demo, saate puhuu vain "tuotoksesta") ettei edes allekirjoittaneelle tule varsinaisesti mitään bändiä, johon verrata, mieleen.

Toinen osuma yllätyssektorille tulee laulajan ulosannin kanssa, ensikuulemalta kuulostaa siltä että kaveri on juonut pullon tai pari viskiä (liikaa) ennen laulusuoritukseen ryhtymistä, tälle ei pärjää edes maailmankuulut raspikurkutkaan. Vaan yllättävän hyvin tämä ehkä aavistuksen verran räkäiseksi kähinäksikin luonnehdittavissa oleva laulu lopulta toimii tässä biisissä, kunhan sitä malttaa alkua pidemmälle kuunnella.

Soitto-osastolla mennään vahvasti rockin perussääntöjen mukaan, erityisiä alituksia tai ylityksiä ei korvaan satu. Lyriikka paikoitellen toimii jollain oudolla tavalla (hahah), biisissä viljellään ihan hyviäkin oivalluksia, toisaalta esim. sillan "tänään kaikki halvemmalla, huomenna oon pinnan alla" tökkii tämän kuulijan korvaan vaaksan verran piippurassia.

Tämän yhden biisin perusteella luonnehtisin Epäreilua Evoluutiota varsin mielenkiintoiseksi bändiksi, tätä olisi mukava kuulla muutama biisi lisää. "Jäävuoreen" on ihan tarttuva ja toimiva biisi, sitä voisivat jopa radioasemat soittaa jos ne ymmärtäisivät poiketa levy-yhtiöiden maksamista soittolistoista. Tämän ehkä vähän rajallisen otannan perusteella hieman varauksella kehuisin että Jäävuoreen biisissä on monien bändien peruskompastuskivet on väistelty eikä tähän suht tasavahvaan yhden biisin tuotokseen juurikaan pieniä viilauksia suurempaa korjattavaa osaa ehdottaa. Tuo bändin nimi on kyllä pelottavan vaikea kadunmiehen muistaa.

Epäreilu Evoluutio on:

Sami "Sammy" Kallvikbacka - laulu
Jarkko "Mankku" Penttinen - kitara, koskettimet, taustalaulu
Miko "Hippi" Kivelä - kitara, rauha & rakkaus
Jouni "Ancient Cultures" Jyrinki - basso
"Runkku" Kronqvist - rummut ja muut

Henry Kiviaho - all-around mies

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |