Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Taipuva luotisuora: I

Astro kirjoitti noin 15 vuotta sitten (4 kommenttia)
taipuvaluotisuora.jpgKaakao Records (kaakao 02)

Ozric Tentaclesin ja maanmiehiensä Hidria Spacefolkin jalanjälkiä trance rockin kentällä seuraa tämä uusi bändi Länsi-Suomesta. Tämä on heidän ensimmäinen virallinen julkaisunsa, ja erittäin hyvä levy. Nuorennäköinen viisikko on saanut kokoon varsin täyteläisen paketin instrumentaalista, progressiivista ja taidokasta rockia vahvoin trance -vaikuttein. Ohjelmoituja rumpuja ja sekvenssereitä yhdistellään saumattomasti yhtyesoittoon, ja mukana on myös huilua ja viulua sekä etnisempiä soittimia kuten kannelta, jota olisin halunnut kuulla enemmänkin. Välillä olen kuulevani kaikuja myös progressiivisesta metallista (esim. Dream Theater, Opeth), ja muutamat raskaammat kohdat kuulostavat aika paljon parin viimeisimmän Porcupine Treen levyn jyräyskohdilta. Taipuva luotisuora on kuitenkin melkoisen omaperäinen yhtye, joten mistään plagioinnista ei ole missään nimessä kyse.

Levyltä löytyy kuusi kappaletta, joista yksi (15-minuuttinen ”Tropiikin hedelmiä soseena”) on jaettu neljään osaan. Mukana on sekä menevää, nopeata rockia että ambientimpaa, rauhallista pulputtelua ja kaunista kitaran näppäilyä. Paikoitellen musiikki on myös aikamoisen psykedeelistä, mistä olen erittäin iloinen! Muuta valittamista en tästä levystä löydä, mutta se olisi voinut olla hieman pidempi, eikä vain vähän yli 40 minuuttia. Tosin nyt levy jättää odottamaan innoissaan seuraajaansa… Osta tämä levy, jos pidät instrumentaalisesta, hyvin tuotetusta teknisestä space rockin ja konemusiikin yhdistelmästä joka herättää tunteita. Yhtye nähdään Psychotropic Zonessa Itäväylän kanssa 20.5.!


Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hienon hieno levy, jonka kaikkien Ozric tai Hidria -fanien pitää hankkia. Ei siksi että tämä olisi ihan samanlaista, vaan ihan vaan siksi, että uskoisin tämänkin siinä tapauksessa maistuvan :) Mielestäni levyllä on kiva 90-lukuinen soundimaailma, eli ei ihan moderneinta lajia, mutta ei kovin retroakaan.

  Arvosana : 10

  fitchet kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos arvostelusta, mielenkiinto heräsi :)

  Zappiracco kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yhdyn kehuihin. I on varsin mainio levy.

  Arvosana : 9

  spiralake kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä levy on. Toimii vielä paremmin livenä.

  Arvosana : 10