Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Scorched Earth Tactics : Blastardius EP

EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
Varoitus heikkohermoisille, sillä Tampereen suunnalta tulevan Scorched Earth Tacticsin musiikki ei tosiaankaan sovi kaikille. Ainesosina bändin sopassa ovat thrash- ja deathmetalli, johon on lisätty pieni ripaus teknisyyttä, jylhää melodiaa ja kieroutta. Tuntuu siltä että yhtye olisi kehittänyt jonkin salaisen kaavan, jonka avulla mitään ainesosaa ei ole liikaa, vaan kaikkea on sopivasti. Humppakomppia tai blastbeatia ei siis kuulla koko aikaa, ja välillä muistetaan sulkea särötkin kitaroista.

Scorched Earth Tacticsia on yritetty verrata yhteenkin Dillingerin pakosuunnitelmaan, mutta omat korvani eivät yhteyttä yhtyeiden välillä huomaa. SET:n musiikki on selvästi enemmän thrash ja death-metalli vaikutteista, toisin kuin Dillinger Escape Planin, jonka musiikki on selvästi enemmän hc-punk vaikutteista. SET ei myöskään pyri ahtaamaan biisejään 666 eri osalla, vaan heidän musiikkinsa toimii enemmänkin biisien ehdoilla. Biiseissä on riittävästi osia pitääkseen mielenkiinnon yllä, mutta ei liikaa osia jotta biisit hajoaisivat käsiinsä.

Yhtyeen soittajat ovat selvästi taitavia, mutta onneksi teknistä masturbaatiota vältellään, ja tämäkin näyttö tapahtuu vain biisien ehdoilla. Soolojakin kuullaan silloin tällöin, mutta niissäkin vältytään ohilyönneiltä. Ainoa huomauttamisen aihe on laulaminen, sillä mielestäni laulajan huuto ei ole riittävän voimakasta ja agressiivista. Toisaalta agressiivinen laulu sopii musiikkin loistavasti, mutta mielestäni sen pitäisi olla paljon eläimellisempää. Ensi levyllä (tai ep:llä kuten tämäkin levytys) puhtaan laulun käyttö muutamassa taktisessa kohdassa voisi tehdä terää.

Ep:n biisit ovat kaikki hyviä, muutama jopa loistava. Kolmosbiisi Futile Struggle on mielestäni levytyksen parasta antia, sen kauniin melodisen introsta lähtien. Futile Struggle on hienosti liitetty seuraavaan biisiin Italian Strike - minun piti kuunnella ep monta kertaa ennen kuin älysin että biisit ovat eri biisiä. Muut kappaleet ovat toki hyviä, mutta niissä ei ole niin sanottuja "koukkuja."

Suosittelen bändiä ehdottamasti kaikille agressiivisen musiikin ystäville, joille melodisuus ei ole kirosana eikä pieni tekninen taitavuus. Blastardius vaatii monta kuuntelua, että siihen pääsee kunnolla sisään, mutta se palkitsee kuuntelijan. Kaiken lisäksi Ep on erittäin hyvin tuotettu.

Blastardiuksen saa ladattua bändin sivuilta ilmaiseksi.

Scorched Earth Tactics :
Erkki Hätinen - Vocals
Tero Rinne - Guitar, backing vocals
Tom Gardiner - Lead guitar
Hannu Lakervi - Bass
Antti Viidanoja - Drums

Kotisivu : http://www.scorched.org/


Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |