Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Moon Madness : Live @ Klubi

Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
moonmadness.jpgTamperelainen Moon Madness laittoi kehiin live-äänitteen, onkin sitten ensimmäinen laatuaan tämän leikisti-arvostelijan "uralla". Kieltämättä haastavaa alkaa bändiin tutustuminen live-julkaisun kautta, mutta toisaalta se esittelee bändin aidoimmillaan, rohkea veto bändiltä. No, kuuntelin vähän myös 2004 äänitetyltä studiodemolta näytteitä webbisivuilta vertailun vuoksi. Moon Madness on saanut alkunsa jo 90-luvun puolella, mutta varsinaiseen nykymittaansa se on kasvanut vuoden 2004 aikana. Tässä arvosteluun joutunut promokiekko on bändin debyyttilevy, joten sikälikin on jossain määrin eriskummallinen ensijulkaisu.

Kolme biisiä, jotka tältä Tampereen Klubilta viime vuoden kesäkuussa taltioidulta levyltä löytyvät, yhdistelevät mielenkiintoisella tavalla tyylilajeja, bändi itse esittelee tyylilajinsa saatekirjeessä melodramaattiseksi heavyksi niin 70- ja 80-luvun kuin nykypäivän vivahtein. Vahvasti tulkitut koskettimet (Turkka) tuovat ensimmäiseksi mieleen erään Deep Purple -merkkisen yhtyeen, toisaalta välillä ainakin hyvällä mielikuvituksella ja kierolla mielellä kuulija voi olla kuulevinaan häivähdyksiä jopa kasaridiscosta ja AOR:stä (noniin, nyt tuli kaikki "kirosanat" samaan lauseeseen). Ote on kuitenkin määrätietoisen moderni, aivan kasarikarsinaan tätä ei voi laittaa. Rakenteellisesti ja sovituksellisesti biisit ovat varsin eheitä ja ammattitaitoisesti rakennettuja, ehkä aavistuksen verran omaperäisyyttä jäävät kaipaamaan jos jotain. Kitaran varressa kuulostaisi olevan varsinainen tekijämies (Otto), rytmiryhmä (Ari, rummut ja Juha, basso) pitää peruspaketin kasassa, live-vihtomisesta on vaikea muuta heidän osaltaan sanoa. Ehkä kuuluvin ja ainoa "kompastuskivi", jos tätä nyt sellaiseksi uskaltaa kutsua, on tällä live-vedolla laulajan (Satu) hienoisesti apaattinen (?!) äänenväri, jotenkin soundi on tasapaksuhko, laulajalla kuulostaisi kuitenkin olevan laulamisen perusteet hallinnassa, liekö sitten monipuolisemman äänialan käytön puutteeseen syynä uskalluksen puute vai tietoinen valinta. Kyllä sitä vähän voisi revittää kun on muuten vahva ääni.

Kiekkoa seurasi varsinainen promokitti, oli keräilykuvaa ja korttia. Kieltämättä Moon Madness näyttää ihan oikealta rock-bändiltä, tekemisestä välittyy ainakin aikaisemmin bändiä tuntemattomalle asteen verran tavanomaista ammattimaisempi meininki. Webbisivuilta (http://www.moonmadness.org) löytyy varsin tuore (huhtikuu 2005) Ain't An Angel live-veto, mikä kuulosti ja näytti varsin vahvalta esitykseltä, hieman tuota aikaisemmin kaipaamaani vivahteikkuuttakin oli laulussa havaittavissa. Keikkaa bändi on heittänyt varsin laajalti, joten kannattaapi olla varpaillaan jos sattuvat omalle paikkakunnalle, suosittelen tsekkaamaan jos sykähdyttää kun urku huutaa ja kitara ulvoo.

Arvosana : 6

+/- saldo : 0 |