Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jeavestone: Mind the Soup

Astro kirjoitti noin 15 vuotta sitten (3 kommenttia)
jeavestone.jpgWolfGang Records (MLCD016)

Tämä on uuden, Suomen länsirannikolta kotoisin olevan Jeavestonen ensimmäinen albumi. Kaverit kutsuvat musiikkiaan prog’n’rolliksi, ja ei se nyt ihan vituralleenkaan mene. Mukana on kyllä aika paljon myös 70-luvun hard rock –vaikutteita (varsinkin Led Zeppelin) sekä hieman Whota ja Beatlesiä. Laulaja kuulostaa välillä kovaa ja korkealta laulaessaan aika paljon Ozzy Osbournelta. Paljon vaikutteita on selvästi saatu 70-luvun progejättiläisiltä, varsinkin Gentle Giantilta (esim. kappale ”The Secret Playhouse”) ja Genesikseltä, sekä myös Suomen vastineilta Tasavallan presidentiltä ja Wigwamilta (joka on Jeavestonen kanssa samalla levy-yhtiöllä). Kaikista näistä vanhoista esikuvistaan huolimatta yhtye onnistuu kuulostamaan tuoreelta eikä lainkaan vanhentuneelta. Kova energia on selvästi ollut päällä nauhoituksissa, ja levy on sekä soitannallisesti että myös äänenlaadullisesti oikein onnistunut.

Instrumentaali ”Extended Massive Orgasm” tuo mieleen hieman Kingston Wallin, mikä on aina kivaa. Tiukkaa soittoa! Five Fifteen on jossain mielessä samoilla taajuuksilla Jeavestonen kanssa, vaikkei ihan näin progea yleensä olekaan. Mind the Soupin kannet muuten perustuvat ex-Five Fifteen –rumpali Janne Sunin piirustuksiin. Naishuilisti tuo mukavasti ilmaa ja hieman rauhallisempaa otetta välillä aika hektiseksi äityvään menoon. Esim. lyhyt instrumentaali ”Stumbling Gigolos” menee melkoista tahtia, ja kuulostaa muuten paljon englantilaiselta The Lucky Bishopsilta, vaikka tuskin he ovat tätä bändiä ikinä kuulleetkaan. Muutkin soittajat ovat nuoruudestaan huolimatta erittäin taidokkaita. Kyllä näiltä kavereilta ideoita irtoaa, se on myönnettävä. Ja pääosin vielä hyviä sellaisia! Kaikin puolin oikein onnistunut debyytti lupaavalta bändiltä. Hieman ehkä vielä sävellyspuolelle kypsyyttä, silti seikkailunhalua ja yllätyksellisyyttä unohtamatta, niin yhtye nousee suomiprogen aateliin aivan varmasti. Levyltä löytyy muuten musiikkivideo levyn aloittavasta kappaleesta ”Knights of the Bottomline”.Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jeah! Hieno bändi!  Bändin kotisivut: www.jeavestone.com  ps: Janne Suni ei liene sama tyyppi ku se entinen Fempton-mies.

  Arvosana : 8

  Astro kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aha, no mä vähän epäilinkin...

  spiralake kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rok.

  Arvosana : 8