Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Reverend Bizarre: II: Crush the Insects

Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
Spikefarm Records (naula 066)

Suomen todellisen doom metallin lähettiläät ovat saaneet jokin aika sitten ulos varsinaisen toisen kokopitkänsä. Debyytin jälkeenhän on ehtinyt tulla jo 74-minuuttinen ”EP” ja kokoelma CD sekä jos jonkinlaista sinkkua. Crush the Insects on todella mahtavan kuuloinen kudos vanhakantaista doomia parhaimmillaan. Yhtyeen suurimmat esikuvat ovat selvästi Black Sabbath, Pentagram, Saint Vitus, Revelation, Witchfinder General ja ehkäpä Troublekin, mutta soundit ovat kyllä lähempänä varhaista Cathedralia. Kun minulta sattuu löytymään hyllystä vino pino näiden yhtyeiden levyjä, täytyy sanoa, että Reverend Bizarrekin on mannaa vanhoille korvilleni. Yhtye vetää uskollisesti omaa linjaansa, eikä ole tinkinyt tippaakaan periaatteistaan. Trio soittaa yksinkertaista mutta pirullisen toimivaa musiikkiaan selvästi suurella pieteetillä, mistä pisteet. Soundikin on tällä kertaa kohdallaan, enkä olisi tässä levyssä muuttanut oikeastaan mitään.

Levyn alkuun on laitettu menevimmät kappaleet: jo suorastaan doomklassikoksi noussut, NWOBHM –vaikutteinen ”Doom over the World” ja erittäin tiukka ”The Devil Rides out”, jota en ollut ennen kuullutkaan. Aloituskappale sai kaksivuotiaan poikani toteamaan: ”tämä on heviä!” ja aloittamaan hurjan moshauksen, eikä tässä itsekään oikein muuta voi. Hienoa kamaa kummatkin, vaikkakin rip-off ”Electric Funeralin” väliosasta on ehkä joidenkin mielestä jo hieman turhan selvä kunnianosoitus toisen biisin lopussa. ”Cromwell” jatkaa levyn hienoa kulkua mahtipontiseen tyyliin, jalo biisi tämäkin, ehkä eniten Pentagramin tyylisin. Sitten onkin aika siirtyä tähän todella hitaaseen menoon myös sinkulla (yksi kappale, pituus yli 20 minuuttia…) julkaistun ”Slave of Satan” –kappaleen merkeissä. Todella raskasta ja upeata! Samaa tempoa edustaa seuraava veto ”Council of Ten”, ei hullumpi teos tämäkään. Lopussa tempo kiihtyy tuollaiseen perus-Troublekomppiin. ”By This Axe I Rule!” sisältää myös sekä hidasta että hieman nopeampaa menoa. ”Eternal Forest” tuo elävästi mieleen Saint Vituksen laahaavan meiningin laulua myöten, ei hassumpaa! Levyn lopettaa Black Sabbathin Black Sabbathia mukaileva ”Fucking Wizard” joka on noussut fanien keskuudessa yhdeksi livesuosikeista, eikä suotta. Tässä on kaikkea mitä hyvässä doombiisissä pitääkin.

Crush the Insects on todella onnistunut kokonaisuus, joka täytyy jokaisen doom metal –fanin levyhyllystä löytyä, ja tätä voi myös suositella kaikille muillekin metallin ystäville ja kannattaa muidenkin kokeilla. Bändin okkulttinen imago ja sanoitukset tuovat oman ison lisänsä heidän viehätykseensä. Maagista!


Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |