Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tankcsapda : Agyarország

Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
tankcsapda.jpgVanha ja vakaa unkarilanen rockbändi Tankcsapda oli entuudestaan tuntematon tuttavuus. Jo nettisaitilta sai silti hyvät fiilikset, koska nettisaitilla soi heti biisinpätkä erittäin
uskottavasta biisistä ja taustakuvana oli mahtipontiset keikkakuvat isolta lavalta. Tosin intron perusteella olisi tyylilajiksi voinut arvailla kasariheviä, mutta sitä Tankcsapda ei ole.
Levy soittimeen ja kuuntelemaan. Tämähän kuulostaa kovalta! Hienoisesti punkahtava meininki, ehkä lähempänä stoneria kuitenkin. Pätevää runttausta, hyvä meininki ja draivi.
Orkesterissa on kolme miestä, laulaja/basisti Lukács László, kitaristi Molnár Levente ja rumpali Fejes Tamás. Bändin soundi on tukeva ja hyvin tuotettu, tyylin mukainen. Ripaus punkahtavaa räkäisyyttä on mukana, jottei punkjuuret unohdu, mutta ei liikaa. Laulu lipsahtaa paikoitellen vähän karjumiseksi, mutta muuten on koko ajan miehekäs ja hyvä meiniki.

Biisit ovat yksinkertaisia ja tarttuvia, sointukuviot selkeitä ja toimivia, powerchordsit vetoavat yleisöön aina. Kertsiä toistellaan riittävästi että jokainen fani ehtii keikalla mukaan. Uskon tämän toimivan kotimaassaan Unkarissa kuin tauti. Toimivuudesta kertoo myös tiheä keikkakalenteri. Levyä kuunnellessa voi uskoa että bändi toimii myös livenä, jopa paremmin kuin levyllä. Agyarországin (2001) jälkeen on bändiltä ilmestynyt jo yksi studiolevy, maxi-CD sekä kokoelma.
Kitarasooloja Agyarországilla on niukasti ja nekin tyylinmukaista wah-pedaalin poljentaa, joskin tiluakin sopii paikoitellen mukaan.

Bändillä on vaikuttava back-katalogi DVD:ineen sekä kattava täysin unkarinkielinen saitti, jossa on videokuvaa ja keikkakuvia, osoitteessa http://www.tankcsapda.hu
Meille kielellisesti rajoittuneille ei ole tarjolla edes englanninkielistä yhteenvetoa. Bändin tarkempi historia olisi kiinnostanut.
Lyriikoista on vaikea sanoa oikeastaan mitään, koska kielitaito ei riitä. Mutta sinällään on hienoa, että pitkän linjan unkarilainen bändi laulaa edelleen unkariksi. Tällä meiningillä saattaisi olla englanniksi laulettuna vientiä ulkomaillakin, mutta ainakin kotimaassaan tämä toimii äidinkielellä hienosti. Helposti lähdetään heikoin eväin englanninkieliselle tielle ja homma ei toimi. Vaikea muuten uskoa, että unkari on suomensukuinen kieli, ei paljon suomelta kuullosta, ainakaan laulettuna.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |