Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Hush Arbors/Terracid/The North Sea

Astro kirjoitti noin 12 vuotta sitten (1 kommenttia)
splitti.gifBarl Fire Recordings (BF002)

Barl Fire on uusi levylafka joka on erikoistunut julkaisemaan rajoitettuja CD-R painoksia kokeellisen akustisen musiikin, free-folkin, dronen ja improvisaation aloihin keskittyviltä muusikoilta. Pääpaino on uudessa psykedeliassa ja avant gardessa. Tämä, labelin toinen julkaisu, on fantastinen split-levy kolmelta alan mestarilta. Täytyy myöntää, että vain The North Sea oli minulle aikaisemmin tuttu, mutta kyllä Hush Arborsiin ja Terracidiinkin täytyy paremmin tutustua.

Levyn aloittaa Hush Arbors yli 13 -minuuttisella, muodottomalla, rauhallisella ja minimalistisella dronella, joka elää omaa elämäänsä ajan ulkopuolella. Hush Arborsin toinen kappale ”Under the Death Tree” onkin sitten ihan eri maailmasta, vaikka hypnoottista tämä kaunis, folkahtava kitaraa, perkussioita ja laulua sisältävä kappalekin on. Terracid edustaa sitten enempi varmaan tuota kokeellista akustista musiikkia, vaikka mukana on myös psykedeelisiä efektejä ja ilmeisesti analogisyntetisaattorin suhinaa. Outoa ja kummallista tavaraa, paras näistä neljästä biisistä ehkä ”Electric Avian”, jossa on mystinen, lumoava fiilis. Tosin surullista loner psych-folkia edustava ”Tracks on Skin We Gravekin” on myös hieno esitys lauluineen kaikkineen.

The North Sea on edustettuna levyllä kolmen kappaleen verran. ”Seamstress of the Sun Gods” on instrumentaalinen akustinen näppäily, joka tuo mukavan muinaisen tunnelman. ”Three Leaves” on rento akustinen kappale, jossa on mukana myös linnunlaulua ja muita efektejä, sekä herkkää, hienoa laulua. Levyn positiivisinta antia. Levyn päättää ”Wire Clouds Retreating”, joka on melko lyhyt, hieman synkempi pala joka sisältää myös sateen ja ukkosen ääntä. Tämä on tosi kiva levy, suosittelen underground free-folk/drone –musiikista diggaaville.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    boredom99 kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eräs suomalainen pikkumerkki on julkaissut levyjä kaikilta näiltä artisteilta...