Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

God Is an Astronaut: All Is Violent, All Is Bright

Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten (4 kommenttia)
god.gifRevive Records (RVECD-006)

Tämä on irlantilaisen GIAA:n toinen levy heidän omalla levy-yhtiöllään. Bändi soittaa hienoa, melankolista lähes instrumentaalista post rockia, ja tyylillisesti leijutaan jossain Godspeed You Black Emperorin ja Sigur Rosin välimaastossa. Hieman on mukana myös vähän koneellisempaa otetta, varsinkin kappaleissa ”Dust and Echoes” ja ”When Everything Dies”, joiden konerummut kuulostavat jo hieman Massive Attackin trip hopilta. Mieleen tulee myös etäisesti viimeisin King Black Acidin levy. Varsinaista laulua ei levyllä ole, mutta kitaristi/kosketinsoittaja Torstenin vaimea, kaunis hyräily yhtyy hienosti kosketinmattoon. Kolmimiehinen yhtye tarvitsee keskimäärin vain noin neljä minuuttia yksittäisten kappaleiden teeman kasvatteluun hiljaisesta alusta loppuun asti. Pianosoundeja on käytetty paljon, samoin kuin päällekkäisiä, hypnoottisia kitaroita, jotka hurjimmissa kohdissa rokkaavat aika kovasti. All Is Violent, All Is Bright on hyvin tunnelmallinen levy, joka suorastaan huutaa päästä jonkun elokuvan soundtrack –musiikiksi. Bassoa ja kitaraa soittava Niels hoitaa myös yhtyeen keikoille taustavideot, jotka käsittelevät mm. sotaa, nälänhätää, kansanmurhaa, ydinkokeita jne. Ihmisen julmuutta käsittelee myös levyltä löytyvä, hyvin koskettava video kappaleeseen ”Fragile”. Tämä on todella hieno levy, johon kannattaa tutustua, jos pidät surumielisestä ja melodisesta post rockista.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    kite kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Upea levy tosiaan! Itse olen tällä hetkellä mieltynyt jopa tätäkin levyä enemmän bändin debyyttiin <i>The End Of The Beginning<i>.

    Arvosana : 9

    Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaa, pitäis kait se ekakin sitten hoitaa. Minkälaista se on tähän viimeisimpään verrattuna?

    piqquam kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Todella hyvä levy, joka iskee varmasti vähän post-rock genreä tuntemattomaankin kuulijaan. Ihan täyskympin antaisin, jos levy kestäisi vielä enemmän kuuntelua, mutta pienoisesta yksinkertaisuudesta ja ytimekkyydestä johtuen sitä voi kiepauttaa vain muutamia kymmeniä kertoja.



    Joo. Suosittelen.

    Arvosana : 9

    piqquam kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aiempi levy on popimpaa, pelkistetympiä syntikkataustoja, ei mielestäni post-rockia lainkaan.