Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Marillion: Marbles Live

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
marbleslive.jpgMarillionin Marbles otettiin progepiireissä vastaan hyvin, ja Ison-Britannian progressiivinen veteraani on toissakeväisen merkkiteoksensa jälkimainingeissa julkaissut Racket Records -levymerkin alla peräti 13 erilaista uutuutta.

Arvosteltava Marbles Live on perinteinen CD joka on otettu heinäkuussa 2004 taltioidulta Marbles on the Road DVD:ltä, jota myydään bändin verkkosivuston kautta.

Motiivi Marbles Liven julkaisuun on seuraava. Vuonna 2004 ilmestyneestä Marblesista tuli kaksi oleellisesti erilaista versiota: perinteisissä levykaupoissa myyty yhden CD:n versio, ja Internetissä kaupattu kahden CD:n laajempi painos.

Marbles Live on jatkoa tuolle yhden CD:n Marblesille, ja sitä myydään siis perinteisissä levykaupoissa 10 euron hintaan. Albumi sisältää liveversiot yhden CD:n Marblesin biiseistä yhdellä poikkeuksella: Drilling Holes on korvattu The Damagella. Tämä on omasta mielestäni harmi sillä Drilling Holes oli kaikesta Beatlesmäisyydestään huolimatta mielenkiintoisempi biisi kuin meluisa The Damage.

Setin aloittaa perinteiseltä h-aikaiselta Marillionilta kuulostava The Invisible Man. Tämä biisi kasvaa samaan tapaan kuin vaikkapa King tai This Strange Engine, varovaisesta esileikistä hiljalleen jylisevään orgasmiin. Hogarthin laulua voi katsontakannasta riippuen luonnehtia joko sanoilla hirveä tai biisin tunnelmaan sopiva.

Marbles I sekä Angelina ovat Floydmaista leijuntaa. Niiden välissä esitetään You're Gone jonka tunnusmerkki on moderni rumpukonesilmukka. Voimakkain levyn biiseistä on herkkä ja mahtava Fantastic Place. Setin ikäänkuin viimeinen biisi on hämmentynyt Neverland. Marbles on the Road DVD:llä setti jatkuu vielä tästä, mutta tällä julkaisulla encorena soitetaan autolaittaturmasta kertova Estonia vuoden 1997 This Strange Engine -levyltä.

Marbles Liven setti jää tällaisenaan vajaaksi, varsinkin kun tietää että materiaalia olisi ollut enemmänkin. Tämän 10 euron halpislevyn sijaan olisin mielummin ostanut täysihintaisen ja ennen kaikkea täysisisältöisen, tupla-CD:n.

Biisilista:
The Invisible Man
Marbles I
You're Gone
Angelina
Marbles II
Don't Hurt Yourself
Fantastic Place
Marbles III
The Damage / Marbles IV
Neverland
Estonia

Sitaatti:
I cannot lift a hand
Lift a hand to stop him
I don't exist What can I do?
What can I do?


Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |