Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Iain Banks : Raw Spirit : In Search of the Perfect Dram

Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten (3 kommenttia)
rawspirit.jpgEhkä enempi scifi-kirjailijana tunnettu Iain Banks sai ilmeisen mieluisan tehtävän kustantajaltaan, hänet palkattiin kiertämään Skotlantia ja tutustumaan viskin tekoon ja tislaukseen. Tämä matkakertomus ladottiin kansiin joissa lukee Raw Spirit. Voisin milteipä olla kateellinen moisesta "työtehtävästä".

Raw Spirit ei ole juurikaan viskikirja, vaikka sitä näkee joissain web-kaupoissa sellaisena markkinoitavan. Kyseessä on enempi matkakertomuksenomainen sarja tarinoita lahjakkaalta tarinankertojalta, jonka intohimoista viski ja autot ovat pääosassa tässä kirjassa. Etenkin nuo autot, Banksin Jaguareista, Land Roverista, BMW M5:sta muiden muassa taitaa olla kirjan sisällöstä suurempi osa kuin esimerkiksi viskistä. Kyllä viskitislaamoistakin esitellään vähintään ne oleellisimmat, mukana myös joitakin aivan miniatyyrikokoisia tislaamoja. Mutta noita autojuttuja siis riittää.

Kirjana tämä on sellaista viihteellistä, huumorin kyllästämää luettavaa Skotlannissa matkailusta, henkilökohtaisesti oli mukava lueskella kirjailijan näkemyksiä yllättävän monestakin paikasta, johon itse oli omalla "viskikiertueellaan" eksynyt. Toisaalta hyvä ettei ennen matkaa tullut tätä luettua, olisi tullut kallis reissu. Banksin suositukset viskeistä sijoittuvat yleensä 18-30 vuotiaiden single maltien seuraan ja suosikkiviskejä ostetaan kirjassa laatikkotolkulla, kertonee jotain kirjailijan (taloudellisesta) menestyksestä.

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |

    Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Autot ja viski, hmmm... Ei kauhean turvallinen yhdistelmä!

    Sami kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minulle kyllä Banks on tuttu muista kun robotti seikkailuista...

    Ampiastehdas, Espedair Street jne. Hyvä kirjailija.

    Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No jos aletaan hifistelemään niin Iain Banks on tunnettu muusta kuin scifi-kirjallisuudesta, mutta Iain M. Banks on sitten se robottikirjailija. Sama henkilö kuitenkin ja tässä arvioidussa kirjassaan kirjailija arvioi itse olevansa todennäköisesti tunnetuin nimenomaan scifi-kirjallisuudestaan.