Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Emmi: Can full of joy

Lerxst kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
Levyn aloittava "Eileen" on aivan upea kappale. Kerta kaikkiaan väkisinkin hyvä, vaikka joku ei muuten neidon materiaalista sinänsä välittäisi. Kyseessä taitaa olla jopa Emmin paras tuotos tähän saakka. Huokaava, kauniin melankolisesti positiivinen ja samaan aikaan taitavasti tuotettu. Viisi tähteä annan suoralta kädeltä tälle kappaleelle. Kappale kulkee periaatteessa yhden ainoan jutun ja melodiakulun voimalla, josta nyansseilla ja laulutulkinnalla otetaan kyllä kaikki irti.

Mutta. Koko levyn useaan kertaan kuunneltuaan tuntuu siltä, että kaikki luovuus ja energia on kohdistettu tähän yhteen rykäisyyn. Huonoja kappaleita ei sinänsä löydy, mutta keskivellovaa yllätyksetöntä "juurevaa" ja hyvin tuotettua pop/rockia kylläkin. Ehkä se on ollut tarkoituskin, mutta kun omasta mielestäni Emmille sopivat nimenomaan parhaiten hieman kohtalokkaan ja ison kuuloiset kappaleet parhaiten (Solitary motions, Dancing thru the stars). Tällä levyllä ei valitettavasti muita helmiä erotu Eileenin lisäksi. Erilaista tulkintaa kääntökomppipopista slovarin kautta kantrivaikutteisiin kyllä piisaa, mutta mikään niistä ei tunnu istuvan muuten kuin kenties livenä, sillä Emmi laulaa kuitenkin erittäin hyvin ja bändi soittaa maltilla.

Levy jakautuu siis melko epätasapainoisesti yhteen huippuhyvään hittiin ja mukavaan peruspoppiin. Seitsemää enempää ei pysty kokonaisuudelle antamaan, vaikka periaatteessa kaikki on kunnossa.

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |