Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

MoonMadness : Thunder

Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
mmthunder.jpgTampereelta käsin operoiva MoonMadness käväisi studiossa ja tuottaja Miitri Aaltosen avustuksella taltioitui helmikuussa julkaistavaksi Thunder -niminen sinkku, joka sisältää ytimekkäästi yhden Thunder -nimisen biisin. MoonMadnessin tarinaa kerrottiin jo edellisessä arvostelussa (kts. Live @ Klubi arvostelu), joten ei mennä tässä yksityiskohtiin. Kerrataan kuitenkin sen verran että saatteessaan MoonMadness luonnehtii tyylisuuntaansa melodramaattiseksi heavyksi 70- ja 80-luvun sekä nykypäivän vaikuttein, kuvauksesta on helppo olla bändin kanssa samaa mieltä.

Thunderilla on otettu selvästi askel tuotetumpaan suuntaan. Musiikillisesti se kuulostaa huomattavissa määrin Rainbow:lta, ehkä jopa liikaa? Vanhan liiton kunnioittamisesta saa tietysti aina extrapisteitä ja ansaittua kunniaa. Soitannollisesti paketti on kasassa, Thunder rullaa kevyen oloisesti ja etenkin kitaratyöskentelyä on ilo kuunnella, tuo jos mikä on sitä sydäntä lämmittävää vanhan liiton meininkiä. Hienoiset moitteet kohdistuvat laulusuoritukseen, vaikkakin tällä sinkulla on otettu jo useita askelia eteenpäin edelliseen arvioutuun levyyn verrattuna ja pääosin laulu toimiikin jo varsin hyvin (tässä nyt ei välttämättä ole reilua verrata live-levyä studio-tuotteeseen mutta tulipa jo sanottua). Biisiin jää kuitenkin kaipaamaan laulajalta kiukkuisempaa suoritusta, kysehän on kuitenkin sankarihevistä ja nyt soudellaan aika tyynissä vesissä vaikkakin teknisesti aivan hienosti.

Yhden biisin kokonaisuutena ammattitaitoinen ja uskottava paketti, joka vaatisi omaperäisyyden särmää ollakseen 2000-luvun heavy-klassikko.

MoonMadness:

Satu Jaronen - laulu
Otto Hallamaa - kitara
Ari Toikka - rummut
Juha Leppäharju - basso
Turkka Vuorinen - koskettimet

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |