Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Øresund Space Collective: S/T

Astro kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
oresund.gifTransubstance Records (Trans017)

Tämä on tanskalais-ruotsalaisen vapaaseen improvisaatioon luottavan psykedeelisen avaruusrokkiryhmän ensimmäisen studiojamikokeilun lopputulos. Bändin idea on kokoontua n. kerran kuussa jammailemaan ja pitämään hauskaa. Miehistö vaihtelee yleensä hieman silloin tällöin, mutta soittajia on joka tapauksessa yleensä n. kahdeksan. Kolme kosketinsoittajaa saakin aikaan melkoisen kuplivan, surisevan ja melodisenkin äänimaiseman. Rytmiryhmä luo erittäin groovin ja ilmavan pohjan bändille, ja kaksi kitaristia värittää mukavasti kokonaisuutta. Bändissä on todella hyviä muusikoita, se on pakko sanoa. Heidän debyyttinsä on melko rentoa, psykedeelistä ja instrumentaalista lentoa alusta loppuun. Levy on tehty nopeasti, mutta soundi on aivan kohdallaan. Harhasäveliä on toki muutama löytänyt tiensä levylle asti, mutta muuten soitto kulkee loistavasti.

Levyn aloittaa hyvin ambientilla ilmapiirillä syntetisaattoreiden varaan rakentuva ”Faked It All the Way”. Kiva aloitus, joka lupaa jo paljon. Leijuva mutta groovy ”Consumed by the Goblin” tuo esiin bändin vahvat Ozric Tentacles –vaikutteet. Todella hyvä kappale! Levyin heikoin esitys on ”OSC Bolero”, jossa on välillä soitto vähän hakusessa. Katkos telepatiassa? Ei silti huonompi tämäkään. ”Falling Stardrops” on yksi suosikeistani. Kappale alkaa pehmeästi ja avaruudellisesti. Siinä on tosi kovia sampleja, ja se tuo mieleen varhaisen Porcupine Treen, Psychomuzakin, Ship of Foolsin ja välillä Ashran. Meno yltyy melko intensiiviseksi, ja kitaratyöskentely on parhaimmillaan tässä kappaleessa. Aika hurjaa menoa, ja tässä soittajien välinen telepatia todella toimii. Tämä lähes 15 minuuttinen tekele on myös tanssittava funkyllä tavalla. Pakollinen reggae –osuus seuraa ”Grab a Capin” alussa, kunnes alkaa Psychomuzak/Korai Öröm –tyylinen tanssibiitti. Todella psykedeelisiä delayverkkoja ja groovy meininki. Upea lopetus myös tässä. Lyhyt ambient –hämyily ”Moonhead” luo sopivan ilmapiirin levyn viimeiselle, massiiviselle avaruusmatkalle nimeltään ”Sundown”. Sadekeppi-aloituksen jälkeen leijutaan ensin rauhallisesti muutama hetki ja mukaan saadaan hieman rytmiä. 9 minuutin paikkeilla kappale alkaa kasvaa, ja seuraa Cosmic Jokers –tyylistä kamaa. Hienoa kraut-psykeä! Rokkaa, vaikka raskaammat kitarat jäävät tässäkin puuttumaan. Tiukkaa tavaraa. Kaksi vaeltelevaa soolokitaraa loppupuolella kuulostaa hyvältä. Loppu hajoaa atomeiksi, rummut häviävät pois ja jäljelle jää arpeggioita ja muita hienoja syntsa- ja dilsajuttuja. Mahtava lopetus!

Saa nähdä, mitä nämä kaverit saavat aikaan, kunhan studiossa jammaileminen tulee tutummaksi. Nyt varsinkin kitaristeilla oli ollut hieman ongelmia mm. kuuntelun kanssa, ja tällaiset asiat vaikuttavat tietenkin tunnelmaan ja näin myös soittoon. Uskomattoman hyvän kuuloisen kokonaisuuden kollektiivi on kuitenkin saanut jammailemalla aikaan, kun ottaa huomioon että kaikki on nauhoitettu yhdessä päivässä ja ilman päällekkäisnauhoituksia. Kaikkien instrumentaalisesta ja progressiivisesta psykedeelisestä avaruusrokista pitävien tulee hankkia oma kappaleensa tästä numeroidusta 500 kappaleen painoksesta. Bändi tarjoaa kaikki treenijaminsa nettisivuillaan ladattavaksi, ja kannattaa tsekata myös Aural Innovationsin nettiradiospesiaali OSC:sta.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    StarLion kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvä levy! Pakollinen hankinta kaikille Space-Rock ystäville. Hippie Shake myy!

    Arvosana : 9