Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Neal Morse: ?

Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten (3 kommenttia)
morse.jpg (InsideOut 2005)

Neal Morsen tuorein levy yllätti positiivisesti - myönnettäköön, että miehen kääntymyksen ja julistelujen jälkeen oli melkoinen ennakkoasenne tätä julkaisua kohtaan olemassa jo valmiiksi (vaikka ei pitäisi...).

Kevyen alkuintron jälkeen tempaistaan suoraan tiukka progevaihde päälle ja lähdetään taidokkaan ja maukkaan oloiseen, mutta ei turhan tiukkapipoiseen vääntöön, johon mahtuu kappaleiden vaihdellessa mielleyhtymiä useista melodisista progebändeistä, palasia Kansasista, Beatlesista, nykyaikaisemmasta toteutuksestakin jopa, sekä makoisista paloista ihan selkeää poppia.

Levy ei sinänsä tarjoa mitään uutta näkökulmaa progerintamalla, mutta hyvä levy tämä on, ja ilmeisestä teemallisuudestaan huolimatta kappaleet toimivat hyvin sellaisinaankin.

Laulumelodiat ja stemmat toimivat mainiosti, ja paikoin mahtipontisuuteen taipuvaiset sovitukset laimennetaan sovitusten ja vaihdosten myötä oikein meneväksi kokonaisuudeksi - ja sangen eheäksi - ensimmäinen heikompi kappale löytyy vasta sijalta 8 (nimeltään 12), joka on omaan makuuni turhan aor-vaikutteinen. Toinen huti on mielestäni levyn päätöskappale, joka on turhan sinfonis-teatraalinen, paatoksellinen ja melodioiltaan liian ilmeinen tehdäkseen vaikutuksen, vaikka teoksen esiripun laskemista siinä selvästi harjoitellaankin, tosin onnistumatta.

Omiksi suosikeiksini nousevat kimurantit väännöt, eli levyn aloittava The Temple of the living God sekä yhdeksäntenä oleva Deliverance. Kuudentena oleva Solid as the Sun on myös kaikin puolin upea, varsinkin kertosäe!

Mutta, kaikin puolin mainio albumi - vain kaksi hutia yhdestätoista on mielestäni oikein hyvä saavutus! Arvosana 9 on siis hyvin ansaittu - yksi piste putoaa pois näistä parista hutibiisistä, sekä uskonnollisista teksteistä, joista en juurikaan perusta. Suosittelen!

01: The Temple Of The Living God
02: Another World
03: The Outsider
04: Sweet Elation
05: In The Fire
06: Solid As The Sun
07: Outside Looking In
08: 12
09: Deliverance
10: Inside His Presence
11: The Temple Of The Living God

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Arvosana : 6

  hugo2 kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Erittäin hyvä levy, ostin itselleni joululahjaksi. Parasta progea pitkiin aikoihin!

  Arvosana : 9

  JiiPee kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On todella hyvä levy. Paljon mm. Yes-vaikutteita. Tarttuvaa, melodista ja erilaista progea.

  Arvosana : 8