Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mannhai: Hellroad Caravan

Astro kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
mannhaihrc.jpgBull’s Eye Records

Helsinkiläinen Mannhai on saanut laulajakseen Amorphiksen entisen laulajan Pasi Koskisen, ja loistavasti Pasi bändiin sopiikin. Myös bändin basisti Oppuhan on entisiä amoja. Bändi on myös vaihtanut levy-yhtiötä. Edellinen CD Exploder oli kivan räväkkä paketti actionrockia ja vähän huuruiluakin, mutta nyt mennään enempi stonerlinjoilla Fu Manchun ja Kyuksen tyyliin, ja hyvä niin.

Levyn aloittava pariminuuttinen stonertykitys ”Shellshock” pistää heti vibaa puntiin. Hieman hitaampi, boogie nimeltään ”Fuzzmaster” tuo vähän mieleen Troublen. Hyvin menestyneellä sinkullakin esitelty ”Spaceball” on tarttuvaa, menevää ja yksinkertaista rokkia Fu Manchu –tyyliin. Toimii! Hieman grunge –vaikutteita on päässyt mukaan seuraavassa kappaleessa ”Dambuster”, onpa mukana myös hieman Amorphiksen metalliakin. Melkoisen metallinen on myös perkussiivisen alun omaava ”Better Hate Yesterday”. Raskasta linjaa edustaa ”Back in Red” jossa on myös näppäilyä ja loppu melkein doomia (Exitus -vaikutteita?;). Groovy ”Mojo Runner” lipeää hieman action rockin puolelle. Yksi suosikeistani on melkoisen utuisen väliosaavan omaava ”Overdaze” jossa on mukana Fu Manchu, Jimson Weed ja Monster Magnet –vaikutteitakin. Mukavan kosmiset sanat myös… Hienoa! Stoneria ja Black Sabbathia tarjoilee ”Rock in a Cradle”, ja hienon levyn lopettaa hitaampi ja myös koskettimia sisältävä yli 6 minuuttinen ”The Hall of the Dead”, joka on myös yksi lempikappaleistani, koska se on melko erilainen verrattuna muihin.

Oikein onnistuneen, raskaan ja rokkaavan platan ovat pojat saaneet kasaan, ei voi muuta sanoa. Hieman sääli, että koskettimet ovat taas hyvin minimissä Kasperin poistuttua bändistä, mutta kyllä tämä erittäin hyvin ihan kitararäminänä toimii, ja Pasin laulut ovat levyllä erittäin onnistuneita, joten onhan tämä ihan älyttömän kova levy. Psykepäätkään eivät ihan tyhjin käsin joudu olemaan, sillä psykedeliaa on ainakin mausteeksi asti tarjolla aina välillä. Turvavyöt kiinni ja menoksi!

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |