Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Viima: Ajatuksia maailman laidalta

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
viimakansi.jpgKuukausi sitten monistamosta tullut Ajatuksia maailman laidalta on turkulaisen Viiman ensimmäinen cd. 70-luvun progea soittava yhtye on toiminut viime vuosikymmeneltä saakka joten esikoista on haudottu pitkään.

Hienointa levyssä ovat kauniit, harmoniset sävellykset; musiikki on herkkää, salaperäistäkin, ja naislaulaja korostaa tunnelmaa. Huiluosuudet tuovat mieleen ehkä etäisesti Jethro Tullin mutta lähinnä Viiman musiikin kaukaisina esikuvina lienevät olleet rauhallisempi Genesis, Camel ja aikalaisensa.

En tiennyt Viimasta mitään kun laitoin tämän levyn soimaan. Tarkoituksenani oli kuunnella levy kerran läpi. Lopulta päädyin kuuntelemaan levyn yhteen menoon kolmesti, ja seuraavina päivinä vielä useita kertoja lisää. Jos Alamaailman vasarat tai Kuusumun profeetta uppoaa sinuun niin eiköhän tämäkin.

Biisilista:
Leijonan syksy (6:27)
Ajatuksia maailman laidalta (6:38)
Ilmalaiva Italia (6:00)
Meri (7:57)
Luuttomat (5:57)
Johdatus (9:31)

Sitaatti:
Kasvoin lisää ja opin: salaa laulaen voittaa monta pahaa

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tässä on kaunista ja melodista musiikkia kaikille 70-luvun puhtaimman sinfoprogen ystäville. Camel lienee selkein vertailukohta varhaisen Jethro Tullin lisäksi. Naislaulaja Päivi Kylmänen nostaa rauhallisilla tulkinnoillaan sievät melodiat ylempiin sfääreihin.

    Arvosana : 9