Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Zodiac: Cosmic Sounds

spiralake kirjoitti noin 14 vuotta sitten (1 kommenttia)
zodiac2.jpgAlunperin vuonna 1967 Elektran julkaisema The Zodiacin Cosmic Sounds oli yksi ensimmäisistä kaupallisista nauhotteista joissa käytettiin Moog-syntetisaattoria. Vain muutaman julkaisun päässä The Doorsin esikoisalbumista, joka tulisi nostamaan levy-yhtiön aivan uudelle tasolle.

Albumi jakautuu kahteentoista raitaan, joista jokainen on nimetty astrologisen merkin mukaan. Aloitusraita Aries - The Fire-Fighter sisältää minuutin pituisen rokkaavan intron, jonka jälkeen liskot päästetään vapaaksi; runonlausuntaa ja psykedeelisiä rauhallisia äänimaalailuja. Vertauskuvaksi voisi heittää vaikkapa itsensä Jim Morrisonin tai Dashiell Hedeyatin (ransk. runoilija joka äänitti Gongin kanssa albumin Obsolete v. -71).

60-luvun psykedelia-rockin mausteena on käytetty runsaasti eksotiikkaa. Happoisia kitarariffejä & urkuiluja, rauhallista sitar-jammailua ja jopa cembaloa löytyy tämän kosmisen harmonian taustalta. Eksoottisista perkussioneista vastaa Emil Richards, joka on soittanu mm. Frank Zappan, George Harrisonin, Dizzy Gillespien ja Marvin Gayen kanssa. Osa biiseistä olisi varmasti loistavaa meditointi-musiikkia, jota tukee myös takakannen huomautus "MUST BE PLAYED IN THE DARK" (ken kuunnelkoot, pimiässä soittakoot).

Original music composed, arranged and conducted by Mort Carson (Cancer).
Words by Jacques Wilson (Leo).

Levylafka Waterin julkaisemaa painosta vuodelta 2002 saa tilattua Amazonista. Suomessa ei ole tätä upeakantista psykedelia-pläjäystä vastaan toistaiseksi sattunut. Zodiac-nimisiä yhtyeitä löytyy myös tiedettävästi ainakin neljä muuta, joten ei kannata ainakaan tämän arvostelun perusteella kaikkea tuota nimeä kantavaa savikiekkoa ja härpäkettä kirpputorilta kainalossaan mukanaan raahata.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No siitä onkin jo kauan kun tuon kuulin viimeeksi... Täytyypä hankkia, kun tulee vastaan! ...mielessä kävi myös VanDyke Parksin Song Cycle jostain syystä....