Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Elisabeth Underground: 2

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
1154864808.jpgJyväskyläläisen Elisabeth Undergroundin muodostaa kolmikko Henri Lindström, Sami Toroi sekä Malla Malmivaara. Musiikki on 22-23-vuotiaan kolmikon yhteistyötä. Lindström kirjoittaa sanat ja ne tulkitsee Malla Malmivaara, jonka vähäeleinen, melankolinen laulu maalaa tummien sävellysten kanssa levyn maiseman ja todella vangitsee kuulijan.

Levyllä on aika paljon samaa kuin Steven Wilsonin 1990-luvun alun psykedeelisessä musiikissa. Äänimaisemat luodaan pääasiassa syntetisaattoreilla, tempo on rauhallinen ja miksauksessa selvä näkemys. Ensimmäinen kappale Tiny Star on instrumentaali.

Parhaat kappaleet ovat kaksi viimeistä. Seiskaraidassa Ghosts on vauhtia muuta levyä enemmän ja progemaisia, onnistuneita tempon vaihteluita. Levyn kohokohta on 9-minuuttinen päätösbiisi Perhaps a Satellite, jossa Malmivaaran kuiskaava ääni on vedetty kuivan efektilaitteen läpi; syntyy hieno tunnelma. Puolet biisistä toistetaan rumpuluupin päälle miksattua 8-rivistä kertosäettä tavalla, josta tulee mieleen The Gathering. Kertosäe sulkee ympyrän palaamalla aloitusbiisin aiheeseen: shine on me / my tiny star / are you a satellite / destined to orbit forever.

Biisilista:
1. Tiny Star
2. Novocain
3. Motherbreath
4. Absent
5. Floods
6. Everywhere I Look I See Lovers
7. Ghosts
8. Perhaps a Satellite

Sitaatti: Pour some sugar to this black-hole, please

Pituus: 43:03

Julkaisija: Gigawatt Recordings, 2006

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sen verran vielä voisi mainita, että arvosteltu levy ilmestyy 16. elokuuta.