Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mikko Heino: Moving Lines

tos kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
1155119832.jpgMikko Heinon sooloprojektin toinen levy kantaa nimeä Moving Lines. Saatekirjeen mukaan levy kertoo tarinan sodan keskellä eläneestä miehestä, joka painii omien muistojensa ja todellisuuden kanssa. Hän etsii elämäänsä punaista lankaa, joka ilmeisesti kärsivien ihmisten auttamisen kautta lopulta löytyykin.

Levy pitää sisällään seitsemän kappaleen verran englanninkielistä, maanläheistä, akustispainotteista musiikkia. Kappaleet ovat tunnepitoisen melodisia ja niistä voi löytää myös hieman progressiivia sävyjä. Pääosissa levyllä ovat Mikon miellyttävän persoonallinen lauluääni sekä akustinen kitara. Lisäksi äänimaailmaa värittävät muun muassa koskettimet ja tunnelmallisesti maalailevat konetaustat. Lauluääntä on efektoitu välillä hyvinkin runsaasti. Tämä tukee levyn kertomaa tarinaa, mutta toisaalta jotkut efekteistä saattavat ainakin usean kuuntelun jälkeen käydä helposti hieman rasittaviksi.

Levynä Moving Lines on lupauksia antava ja tuotannollisesti omakustanteeksi ihan hyvää tasoa. Kappalemateriaalia vaivaa ehkä hienoinen tasapaksuus, mutta punainen lanka sävellyksistä on kuitenkin löydettävissä. Toiseksi viimeisenä kappaleena kuultava, täysin muusta kappalemateriaalista poikkeava "T.V" tuo kokonaisuuteen tervetullutta vaihtelua, mutta sen tarpeellisuudesta voidaan kuitenkin olla montaa mieltä.

Maanläheistä, tunnelmoivaa musiikkia etsivien kannattanee tähän levyyn tutustua.

Biisilista:
1.Speak to the world
2.lost
3.War of the world
4.Believe/ Spoken words
5.Open book
6.T.V
7.When world explode

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |