Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Vibravoid: Triptamine E.P.

Astro kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
1158301930.jpgNasoni Records (NASONI 058)

Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava Nasoni on julkaissut 300 kappaleen kirkkaana vinyylinä Vibravoidin demoja ja 22.12.05 Dortmundissa nauhoitettuja livebiisejä, mahtavaa! Minusta kyseessä on kyllä kokopitkä eikä EP, sillä levyllä on pituutta yli 40 minuuttia.

A-puolen aloittaa hieman aikaisemmin Nasonin 10-vuotisjuhlakokoelmalla julkaistu ”Playing with Beuys” –demo, joka on takuuvarmaa, Spacemen 3 –tyylistä, hypnoottista, monotonista psykerokkia. Oikein hyvä biisi! Sitten seuraa kolme demoversioita myöhemmin bändin mahtavalle Void Vibration –levylle päätyneistä kappaleista. Pieniä eroja löytyy varsinaisiin levyversioihin nähden, joten nämä ovat oikein kiinnostavia. Hieno ”Vivid Vision” jyrää raskaaseen space rock –tyyliin. Myrskyävä ”Black and White” on yksi bändin vahvimmista teoksista, ja demoversio rokkaa myös aivot hajalle. Kunnon hurjaa psyke/happorokkia. Hitaampi, unenomainen ”Creepy People” on kunnianosoitus LSD:lle. ”Children of Void” on hieman epämääräinen, kummallinen, kokeellinen ja sitaria sisältävä outtake, jota ei muualle ole minään versiona saatavilla.

Livepuolen aloittaa bändin ensimmäisen levyn ”hittibiisi” ”Lovely Lady Deb O’Nair” joka kertoo siis The Fuzztonesin entisestä kosketinsoittajasta. ”Ballspeakeristä” kuulemme paljon jamia ja sooloilua sisältävän, lähemmäs 18-minuuttisen version. Kyllä tämä yhtye toimii loistavasti myös livenä! Levyn lopettaa editti muualla julkaisemattomasta kappaleesta ”Mother Sky”. Soundi ei näissä livebiiseissä ole mikään hifistin unelma, mutta henkilökohtaisesti olen hyvin onnellinen, että pääsin nämä kuulemaan. Kaikesta saa kuitenkin ihan hyvin selvää, ja bändin live-energia ja huippupsykedeelinen, tajunnan räjäyttävä ote tulee kaikille selväksi. Tämä levy oli oikein mukava yllätys ja luonnollisesti pakollinen hankinta kaikille Vibravoid –faneille, vaikkakin Vibraneitsyille suosittelisinkin bändin varsinaisia studiolevyjä ensimmäiseksi kokeiluksi tajunnanlaajenteiden kanssa.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |