Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Jorma Tapio & Terje Isungset: Aihki

Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
1158685386.jpgPuhaltaja Jorma Tapion ja norjalaisen rumpalin Terje Isungsetin kimppalevy on täysin improvisoitua materiaalia. Pääosa levystä on äänitetty livenä Tampereen Telakalla keväällä 2005. Miekkoset ovat tehneet ilmeisesti yhteistyötä jo pitempäänkin, mutta tämä on heidän ensimmäinen yhteinen levynsä.

Levy on aika utuista meininkiä, kilkettä ja kalketta ja hämäriä huhuiluja sekä ripaus älämölöä melko shamanistiseen tyyliin. Levyn kansitaide viittaa myös sinne suuntaan. Lieneekö miekkosilla jotain sukujuuria tuonne pohjoiseen?

Tämänmoisesta vapaasta ilmaisusta on hieman hankala saada otetta näin levyn perusteella. Musiikki on aika abstraktia ja tartuntapintaa on vaikea löytää. Levyn viimeisessä biisissä päästään ihan mukavaan nytkyttelyyn, mutta muuten levy on aika päämäärättömän tuntuista haahuilua ja mesoamista. Livenä on ollut varmaankin ihan mielenkiintoista nähdä miekkoset instrumenttikasojensa ympäröiminä ja seurata mihin soittimeen milloinkin tartutaan, mutta levyltä kuunneltuna mielenkiinto helposti herpaantuu ja musiikki jää pelkäksi taustahälinäksi. MUTTA jos sulkee silmänsä ja karsii ympäristöstään muut ärsykkeet niin tästähän voi löytää aika mielenkiintoisia tunnetiloja ja maailmoja. Kuulokkeet päähän ja menoksi siis, muuten naapurit saattavat hermostua.


Jorma Tapio: flutes, bell, voice, kantele, percussion
Terje Isungset: drums, jews harp, voice, percussion


(Ektro Records EKTRO-039)


Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mainitaanko kansissa ketä kuva esittää? Itsellä on hämärä mielikuva, että kyseessä olisi (vienan?) karjalainen eukko "luonnon"-nostatus hommissa. Ei siis samanistinen-lappi-pohjola -juttu. Voin olla väärässäkin, on vaan tuttu kuva ja jäin miettimään..