Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Pre-Med: Medication Time

Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten (1 kommenttia)
1163768062.gifVoiceprint Records (HAWKVP39CD)

Pre-Med on Starfieldissä ja Beduinissa vaikuttaneen Danny Faulknerin (laulu, rummut, koskettimet) vuonna 2004 perustama raskas ja psykedeelinen space rock –bändi, joka luottaa hyvin pitkälti Hawkwindin luomaan tyyliin. Lisätäkynä bändissä bassottelee, laulaa taustoja ja soittaa koskettimia Alan Davey! Ali on myös sovittanut kappaleet ja tuottanut koko levyn. Lewis Turner soittaa kitaraa, ja hyvin soittaakin. Parissa kappaleessa rumpalina toimii ex-Hawkwind Danny Thomson, ja kolmessa kappaleessa koskettimia soittaa Steve Leight. Jo näiden tietojen perusteella tämä on siis pakko-ostos kaikille Hawkwind -faneille, mutta lisäksi kyseessä on aivan loistava levy, joka yhdistelee hienolla tavalla raskasta rockia ja modernia elektroniikkaa. Jonkinlaisena teema levyn sanoituksissa tuntuvat olevat erilaiset ”lääkitykset” ja oman itsensä sisäinen tunteminen.

”Detox Train” on lyhyt syntetisaattori/puhe –intro, jonka jälkeen piristeitä pursuava ”Up All Night” rokkaa rankasti Hawkwind/Beduin/Spacehead –tyyliin. Tämä todella jyrää alleen kaiken! ”No Smoking” on ambienttina alkava instrumentaali, joka muuttuu myöhemmin rytmikkäämmäksi tuoden mieleen Hawkwindin teknokauden. Aika kokeellisessa kappaleessa on myös aiheeseen sopivia sampleja… Psykedeelisillä syntetisaattorijutuilla alkava ”Invisible Spies” on mukava yhdistelmä avaruusheviä ja teknoa ja omaa monotonisen, voimakkaan ja kirkkaan laulun. Hieno kappale! Ratsastuskompilla etenevä instrumentaali ”Man Eggs from Mars” seuraa taivaallisilla koskettimilla ja taiturimaisilla heavykitarakuvioilla, mukana tietysti myös tyylikkäitä syntetisaattorijuttuja ja avaruusääniä. Synapulputtelun jälkeen tulee melko raskas, yksinkertaisen stemmalaulun omaava ”Higher”, jossa kaivataan jotain nostattavaa sekvenssien kupliessa taustalla mallikkaasti. Tulee mieleen Alin säveltämät HW-biisit. Hieno kitarasoolo!

Avaruudelliset koskettimet aloittavat kappaleen ”Inner Doors”, joka on melko surullinen, upea kolmen soinnun space rock -hymni jossa on todella hyvä, koskettava laulu ja hienot sanat. Sitten tulee aika rauhallinen, sekvenssivoittoinen instrumentaali ”What’s Your Name”, joka on tunnelmaltaan aika lähellä Hawkwindin Church of Hawkwind –levyä, tosin toki modernimpi. Hieman rauhallisempi on myös kaunis ja melankolinen ”Once Upon a Line”, jossa on henkilökohtaiset, itsetutkiskelevat sanat. Levyn lopettaa tiukalla, elektroniikan täyteisellä rokkauksella instrumentaalinen ”Medication Time”, joka on erittäin hyvä tapa päättää näin mahtava psykedelialevy. Pre-Med on erittäin piristävä tuttavuus, ja tämä bändi tulee uppoamaan hyvin kaikille raskaasta, elektronisesta space rockista pitäville.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    StarLion kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvä levy kerta kaikkiaan! Alanin basso murahtelee kivasti!



    Arvosana : 8