Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Dalailama : Työn ilo

harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten (1 kommenttia)
1170364244.jpgDalailama & Howard C. Cutler : Työn ilo - onnellisuuden taito työssä


Kustannusosakeyhtiö Tammi, 2003

2. painos, 2006

Suomentanut Tuula Saarikoski


Tässäpä mielenkiintoinen teos kaikille nykypäivän sekavista työmarkkinoista hämmentyneille. Amerikkalainen lääkäri Howard C. Cutler on päässyt haastattelemaan Dalailamaa, ja koonnut keskustelujen pohjalta tämän kirjan.

Dalailama neuvoo työssään uupunutta etsimään työstään jonkin suuremman merkityksen. Millä tavalla tässä liukuhihnan äärellä istuminen lopulta auttaa muita ihmisiä? Huonosti palkattu lajittelukeskuksen työläinen saattaa löytää näennäisesti tylsään työhönsä aivan uuden vaihteen, jos sisäistää työnsä tärkeyden yhteisen hyvän kannalta.

Pelkästään rahan tai henkilökohtaisen ykkösaseman takia töitä paiskivat ovat tuomittuja pettymään ja väsymään, sillä mikään rahamäärä ei ole riittävän paljon. Aina tulee vaiheita, jolloin oma urakehityksemme hidastuu tai taantuu. Tai sitten löytyy joku, jonka ura etenee vieläkin paremmin tehden meidät kateellisiksi ja katkeriksi.

Todellinen menestyjä tyytyy vallitseviin olosuhteisiin. Omien asenteiden muokkaaminen sekä toisten ihmisten auttaminen ovat avain onnellisuuteen työssä.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Dalai Lama on virkistävä uskonnolinen johtaja. Hänen teesinsä tosin ovat universaaleja, lukuisten muiden ajattelijoiden myös löytämiä ja kirjaamia. Kävin ukkoa kuuntelemassa parisen vuotta sitten Barona Areenalla. Tilaisuudessa oli paradoksaalisesti sekä henkistynyt että humoristinen vire.