Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Dragontears: 2000 Micrograms from Home

Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten (2 kommenttia)
1170501527.gifBad Afro Records (AFROCD032/LP032)

Jihuu, tätä levyä odottelin innolla: Dragontears muodostuu Baby Woodrosesta ja nykyisistä ja entisistä On Trialin jäsenistä, jotka lukittautuivat kööpenhaminalaiseen Black Tornado –studioon viikoksi joulun ja uudenvuoden välillä 2005, ja levyn nimestä voi päätellä, mitä pojat käyttivät polttoaineena jamisessioissaan… 2000 Micrograms from Home kuulostaa paljon Baby Woodroselta, On Trialilta sekä kavereiden aikaisemmilta projekteilta kuten Spids Nøgenhatilta ja Pandemonicalta. Yksi kappaleista, tanskaksi laulettu, kaunis ja unenomainen ”Hobitten’s Drøm” olikin alun perin kirjoitettu Spids Nøgenhatille, mutta jäi nauhoittamatta. Vaikutteet tulevat, kuten yleensä, lähinnä 60-luvun psykedeliasta ja garagesta.

Hieman alle 40-minuuttiselta levyltä löytyy 6 kappaletta. Levyn aloittava ”Microdot” antaa heti vahvan vinkin siitä, mistä on kyse. Se on rento, folkahtava akustinen pala kauniilla laululla, jonka päälle on vedetty reippaasti psykedeelistä äänimaastoa Hammondilla, kellopelillä, autoharpulla, glissando-, wahwah- ym. kitaralla jne. Lopputulos on seitsemän minuuttia todella avaruudellista leijuntaa, mahtavaa! Sitten seuraa ”Borderline”, joka on koostettu monistamalla jamisessioista paloja, ja lopputulos on hieman mekaanisen kuuloinen, mahtava ja hypnoottinen garagerock –pala. Kappaleessa on myös hienot, maailmantilaa käsittelevät sanoitukset. Kaunis ja surullinen ”Hobitten’s Drøm” tuo mieleen 13th Floor Elevatorsin herkimmillään, aivan upea kappale! ”Doubtstains” on itse asiassa kertosäe yhdestä vanhasta kappaleesta, joka päättyy kummallisiin ääniefekteihin.

Loppu CD ja vinyyliversion B-puoli onkin sitten taas ihan jamiin perustuvaa kamaa. 16-minuuttinen ”The Doors of Perception” alkaa psykedeelisellä kitaraintrolla, jonka jälkeen alkaa luupattu neljän tahdin mittainen pala, jonka päälle pojat sitten nauhoittivat kaikenlaista mieltä laajentavaa, kuten Yahova 13:sta napattua ”I’m gonna take you home” –hoentaa, sekä satunnaisiin kohtiin laitettua Terence McKennan puhetta. Lopputulos on, kuten arvata saattaa, äärimmäisen hypnoottinen ja psykedeelinen!!! Todella mahtavaa kamaa. Levyn lopettaa lyhyt ”Heliodrone”, joka on todellakin vain dronemaista useamman kitaran suhinaa. Tämä on ainutlaatuinen ja upea levy, ja mitäpä muuta näiden vanhojen kaveruksien yhteisprojekti voisi ollakaan… Levy julkaistaan 19.3.2007.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    Aeroneus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuulostaa helvetin hyvältä! Mahtaakohan tulla myyntiin mihinkään luottokortittomien ulottuville...

    StarLion kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hippie Shake Records ottaa ainakin myyntiin eli ihan kotimaasta saa tilattua!