Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

The Earlies: The Enemy Chorus

Hezzu kirjoitti noin 13 vuotta sitten (0 kommenttia)
1173352127.jpgThe Earlies on amerikkalais-englantilainen bändi, jonka ura alkoi julkaisemalla muutamia sinkkuja ja ep:eitä, ensimmäinen niistä vuonna 2002. Ensi-albumi “These Were The Earlies” ilmestyi vuonna 2004. “The Enemy Chorus” on bändin toinen, tänä vuonna ilmestynyt kokopitkä.

Bändin musiikissa yhdistyvät mukavalla tavalla 60-luvun loppuinen hipahtava ja garage-henkinen poppi, uudemmat elektrojutut sekä progressiiviset ja psykedeeliset elementit. Biisit ovat aika selkeästi pop-muottiin valettuja, mutta musiikki on silti aika kokeellista ja jännittävää. Aika monessa kohtaa tulee väkisinkin mieleen The Beatlesin myöhemmät vaiheet. Levyn päättävä “Breaking Point” on jopa jonkinlainen uusi “Tomorrow Never Knows”. Levy on itse asiassa aika happoinen tapaus, kaikenlaista ujellusta ja liplattelua on kuultavissa vähän väliä. Joissain kohdin mennään melkeinpä täysipainoiseksi progeksi ja kuullaan hienoja kosketinjuttuja tai muuta paisuttelua. On muistumia jopa vanhaan suomiprogeen (!) ja canterburyyn vähän samaan tapaan kuin Uzvalla. Normi-instrumenttien lisäksi levyä on sävytetty moninaisilla puhallin- ja jousijutuilla sekä tietenkin sitarilla. Moninaisuudestaan huolimatta kokonaisuus on hyvin kasassa. Olen vaikutettu.


Brandon Carr, Giles Hatton, JM Lapham & Christian Madden
with: Nicky Madden, Richard Young, Gareth Maybury, Tom Knott, Alex Berry, Semay Wu, Sara Lowes, Dawn Landes, Bob Hoffnar, Susan Goffee, Nathan Sudders, Rishi Dhir

(Secretly Canadian/679 Recordings SC146)

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |