Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Space Ritual: Satiricon

Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten (0 kommenttia)
1175672064.jpgEnts.tv Ltd (ents.dvd.008)

Vau, tämä julkaisu ylitti todella kaikki odotukseni! Arvelin, että tämä voisi olla yhdellä kameralla kuvattu ihan OK keikka, jonka äänestä saisi jotenkuten selvää, ja olisin ollut kyllä ihan tyytyväinen jo siihenkin. Sen sijaan kyseessä on todella ammattimaisesti toteutettu DVD joka sisältää loistavan keikan mielikuvituksellisiin asuihin pukeutuneilta Nik Turnerilta ja kumppaneilta puolialastomien naistanssijoiden ja hienon psykedeelisen valoshown ja lisättyjen efektien tahdittamana. Muita mukana olevia ex-Hawkwind –miehiä ovat Terry Ollis, Dave Anderson, Thomas Crimble, Del Detmar ja Mick Slattery, lisäksi pykälässä on Terryn poika Sam Ollis ja John The Ghost.

DVD:ltä löytyy luonnollisesti olennainen osuus Hawkwindin 70-luvun alun raakaa ja energistä livesettiä, kuten ”Born to Go”, ”D-Rider”, ”Brainstorm”, ”Orgone Accumulator”, ”Master of the Universe” sekä tietenkin ”Silver Machine”, jotka bändi tahkoaakin läpi varsin tehokkaasti. Mukana on myös muutama uusi veto, jotka toimivat erittäin hyvin myös, ja jättävät todella kuolaamaan Space Ritualin studiolevyn perään. ”Launch” on hauska ja sci-fi –henkinen intro, jossa esitellään hahmot. ”Cosmic Chant” on oikeastaan vain uusi versio 80-luvun Hawkwindin livebiisisstä ”Ghost Dance”, mutta hyvältä kuulostaa. Melko rankka ”Sonic Savages” on todella vakuuttava esitys, samoin kuin nopeampi ja melodisempi Turnerin ja Andersonin ”Time Crime”. Upeita uusia biisejä, hienoa! Lisäksi mukana on ”Jazzy Jam” jonka nimestä voi toki päätellä paljon mistä on kyse. Tällä yli kaksi tuntia pitkällä, vuonna 2004 kuvatulla keikalla on yhteensä 18 kappaletta, ja se tulee räjäyttämään tajuntasi! Lisäksi DVD:ltä löytyy kaksi mielenkiintoista (ainakin Hawkwindin historiasta kiinnostuneiden kannalta!), joista toinen on nauhoitettu treenitauolla keikkaa edeltävänä päivänä ja mukana on koko bändi, tosin äänessä lähinnä Nik Turner. Toinen haastattelu on kuvattu Glastonbury –festivaaleilla 2004 ja siinä päästetään puheisiin Glastoburyn festivaaleja alusta vuoteen 1999 järjestänyt Thomas Crimble ja Terry Ollis, mikä on ainakin minulle oikein mieluisaa.

Satiricon on kaikin puolin oiva DVD, ja pakkohankinta kaikille todellisesta, aidosta avaruusrockista pitäville. DVD todistaa, että Nik ja kaverit ovat edelleen hyvässä vedossa ja pitävät yllä alkuperäisen Hawkwindin aatemaailmaa ja ideoita. Hanki tämä heti!

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |