Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pharaoh Overlord: Live in Suomi Finland

Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten (2 kommenttia)
1180099329.jpgVivo Records (vvivo2007028CD)

Tässä on uusi live-levy Circlen alter egolta Pharaoh Overlordilta. Soundit ovat erittäin paljon paremmat kuin heidän Battle of Axehammer –livellään, ja extratäkynä on Faust –mies Hans Joachim Irmler ainakin syntsassa. Levy on nauhoitettu 12.5.2006 Kipsarissa Helsingissä ja on Irmlerin re-miksaama. Levyltä löytyy viisi kappaletta, joita ei ole nimetty, mutta kolme näistä pystyy tunnistamaan edellisiltä levyiltä. Ensimmäiseksi tulee tuttu, keskitempoinen ”Black Horse” –riffijyrä, joka menee psykedeelisen kaaoksen puolelle. Kitarat ovat todella raskaat ja Irmler soittaa syntsaa. Kunnon tykitystä ja enemmän tai vähemmän yhtä riffiä koko biisi. Seuraava kappale alkaa yhdellä kitaralla (Janne?), ja muut tulevat mukaan hitaasti. Tämä on hypnoottinen, aika kumma kappale jossa on melko lailla häiriöääniltä kuulostavia kitaroita. Loppu on taas rauhallisempi. Seuraava nimeämätön kappale jatkuu suoraan edellisestä, ja on aluksi aika levollinen. Tämä on monotoninen, hieman heikompi esitys.

Sitten on taas tutun kappaleen vuoro kun ”Skyline” tuuttaa täysillä kovaäänisistä! Raskasta kamaa, ja iskee kuin halko. Tappavan yksitoikkoinen riffi toimii hienosti Irmlerin tööttäillessä syntetisaattorillaan jotain yhdestä äänestä aluksi. Myöhemmin hän lisää esitykseen hieman melodiaakin kitaroiden ja basson pysytellessä yhdessä riffissä. Sitten kappale menee vähän kaoottisemmaksi ja kuulemme hieman muitakin juttuja vaikka tuttu riffi polkee koko ajan pohjalla. Tämä toimii! 10 minuutin jälkeen kappale muuttuu pienimuotoisemmaksi ennen loppua. Levyn lopettaa rummuilla alkava, myöskin tuttu kappale ”Mangrove”, josta kuulemme melko pitkän version. Taas mennään puuduttavalla keskitemmolla, ja mukana on jotain outoa synapöpellystä. Sitten heviriffi iskee kehiin, ja seuraa jonkinlaista kitarasooloa. Myöhemmin kappale on yhtä kitaraorgiaa, ja meno on todella hyvä! 13 minuutin kohdalla tunnelma rauhoittuu ja kappale loppuukin jo pian. Olin jotenkin tämän keikan missannut, joten on todella kiva päästä tästä instrumentaalisesta, raskaasta hypnohevistä nauttimaan näin jälkikäteen. Tämä on luonnollisesti pakko-ostos kaikille Pharaoh Overlordin faneille, ja miksei hyvä lähtökohta myös bändiin tutustumiseen! PO rokkaa.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    Hezzu kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "Levyltä löytyy viisi kappaletta, joita ei ole nimetty" - niin minäki ensin luulin, mutta biisilistahan löytykin levyn etiketistä ;)

    Arvosana : 8

    Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No kato, niinpäs löytyykin... Ja bändin manageri/miksaajakin oli sitä mieltä, ettei biisejä oltu jaksettu nimetä!?