Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Alan Davey: Human on the Outside

Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten (1 kommenttia)
1183030900.jpgPromo -CD-R

Alan Davey on tuttu nimi kaikille Hawkwind -faneille, sillä mies on bändin pitkäaikaisin basisti (1984-1996 ja 2000-2007). Viime kuussa kaveri siis erosi taas bändistä, ainakin toistaiseksi. Alan on julkaissut levyjä myös mm. Beduin –yhtyeensä kanssa sekä omalla nimellään, ja Human on the Outside on hänen uusin, ja tähän asti paras, soololevynsä. Kyseessä on loistava yhdistelmä raskasta avaruusrockia ja leijuvia ambientpaloja. Alan soittaa basson lisäksi myös kitarat ja koskettimet ja tietenkin laulaa ja hoitaa ohjelmoinnin, ja mukana on myös muutama vierailija.

Levy alkaa psykedeelisellä syntetisaattori-introlla nimeltään ”Atmosphere”, jonka jälkeen alkaa raskas avaruusrokkaus. ”Years Ago Miles Away” on yli seitsemänminuuttinen raskas ja menevä kappale, jossa on todella hyvä riffi ja urkuja. Alle neljän minuutin jälkeen tulee syntsapulputuksella täytetty tauko, jonka jälkeen seuraa rokkaava soolo-osa, ja sitten palataan taas perusriffiin. Lopussa on leijuvia synajuttuja. Erinomainen kappale! Sampleilla alkava ”Eyes Closed” on yllättävän groovy, instrumentaalinen kappale Alilta ja sisältää myös Mellotron –soundeja. Aivan tällaista tavaraa en ole äijältä ennen kuullutkaan, todella hyvä biisi tämäkin! Lyhyt ”Drum Head” sisältää naislaulua ja on aika jännä veto. Eteerinen, rauhallinen ja kaunis ”Marine Show” on rytmitön ambient –pala, jonka jälkeen neljäs kappale oikeastaan jatkuu nyt nimellä ”Nothing Is Weird” sisältäen taas naislaulua. Välillä mennään rauhallisempiin, itämaisiin tunnelmiin, sitten kappale kasvaa orkestraaliseen suuntaan. Seuraavaa kappaletta ”World of Fear” olen jo soittanut muutaman kerran DJ-hommissa, ja tämä onkin yksi levyn parhaista kappaleista. Kyseessä on melko menevä, rokkaava ja raskas biisi, jossa on kiva, Mellotronia sisältävä kertosäe. Ehkä CD:n eniten Hawkwindia muistuttava kappale. ”Ethnic Mosaic Part 1” vie meidät etnisiin tunnelmiin koneella tehtyjen perkussioiden ja syntetisaattoreiden kanssa. Pian mukaan tulee myös rumpukomppi ja kokeellisia soundeja. ”Ethnic Mosaic Part 2” on elektronista, keskitempoista instrumentaalikamaa sisältäen jousisampleja. Kappale menee välillä ihan rauhalliseksi sisältäen vain avaruuden ääniä ja jousia, sitten komppi palaa ja lopuksi tunnelma muuttuu hieman japanilaistyyliseksi. ”The Unseen” on hallusinaatioita aiheuttava ambient -pala psykedeelisellä puheella, jonka hoitaa Pre-Medin Danny Faulkner. Melankolinen ”Delusions of Ganja” tuo perusosallaan hieman mieleen Alanin HW-sävellyksen ”Wings”. Tässä on vähän trip hop –tyylinen, aika hidas komppi ja taas Mellotron –soundeja. Oikein hyvä biisi. ”Dog Star” on taas ambient -leijuntaa, levyn lopettava ”Glass Wolves” raskas, sekvenssejä sisältävä ihan OK biisi, jossa hevilaulun hoitaa kaveri bändistä the Meads of Asphodel, jossa Alan on myös soittanut vuodesta 2003 lähtien.

Alan on uudella soolollaan ylittänyt itsensä sekä säveltäjänä, soittaja että tuottajana, koska levy kuulostaa kaikin puolin aivan mahtavalta ja avaruudelliselta. Tämä on yksi parhaimmista julkaisuista tähän asti tänä vuonna, ja pakollinen ostos kaikille Hawkwind- ja heavy space rock –diggareille!

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    StarLion kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Loistava levy! Ei voi muuta sanoa!

    Arvosana : 10