Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Life on Earth: Look! There is…

Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten (3 kommenttia)
1183460690.jpgSubliminal Sounds (SUBCD20)

Life on Earth on Dungenin basistin, multi-instrumentalisti Mattias Gustavssonin sooloprojekti, jossa on kyllä mukana paljon muitakin ruotsalaisia muusikoita mm. Dungenista, The Worksistä jne. Levyn perusperiaate on juhlistaa uskomatonta ja aivan ihanaa elämää maapallolla. Hyvin levy periaatetta toteuttaakin, sillä sille on taltioitu uskomaton, väreilevä tunnelma joka vaihtelee vauhdikkaasta ja groovystä, latino –tyyppistä rytmiikkaa sisältävästä psykerokkauksesta kauniisiin folk –tunnelmiin. Levyllä on käytetty paljon todella psykedeelisiä efektejä ja myös esim. vähän sitaria.

Ensimmäinen kappale ”Life on Earth” alkaa minuutin mittaisella huilusoololla, jonka jälkeen lyömäsoittimet ja kohta jo muutkin soittimet tulevat mukaan. Kyseessä on oikein hyväntuulinen ja hienosti svengaava kappale, ja Mattiaksen laulu tulee mukaan ennen kahta minuuttia. Kolmen minuutin jälkeen tulee todella psykedeelinen, hallitseva soundi, ja sitten biisi jatkuu akustisella, huilulla ja Dungenmaisella rumpukompilla ja fuzzilla. Loistava aloitus! ”Sell Your Soul To Me” on hieman Led Zeppelinin -tyylinen bluesahtava folk rock –kappale, jossa on myös hieman sitaridronea. Kahden minuutin paikkeilla kappale alkaa rullaamaan ja seuraa kivaa sooloa. Loppu on taas rauhallisempi. Tosi nätti ”City By the Sea” tuo mieleeni Loven ja sisältää laulun lisäksi akustista näppäilyä, viulua, huilua, bassoa ja pientä perkussiota. Minimaalinen, hieno loppu on tunnelmaltaan hieman mystinen. ”Life Turns Fast” on enempi tuollaista klassista rockia vähän Jimi Hendrixin tai Creamin tyyliin ja ihan OK kappale tämäkin. Loppupuolella on tiukkaa latinogoovia, joka lopuksi vielä saa isot delay -kerrokset ylleen. Psykedeelinen, lyhyt ja monotoninen ”Endless Variety” tulee seuraavaksi, sitten on vuoro oikein kivalle akustiselle biisille ”Barefoot on Tiptoe” jossa on hienot laulujutut ja rauhallinen, kesäinen ja nätti tunnelma. Tämä kappale tuli soitettua ollessani DJ:nä Vadelma Festissä, ja se sopikin loistavasti aurinkoiseen, leppoisaan ilmapiiriin. Oikein hienoa hippifolkkia. Yksi levyn parhaista kappaleista on myös ”Bubble of Magic”, joka todella on melkoisen maaginen, folkahtava 60-luvun psykerock –veto. Se on loistava kappale, jossa on todella hyvät, harmoniset laulut. ”You Are There” alkaa rauhalliseen ja akustiseen tapaan sisältäen pieniä psyke-efektejä. Sitten seuraa kokeellisempaa, vahvaa kamaa mutta melko pienimuotoisesti. Välillä kuulemme vain hallusinatorisia ääniä kuten pientä kuiskintaa ja jotain ininää, kummaa kamaa. Jossain vaiheessa tulee jälleen lyhyt pätkä akustista kitaraa ja pehmeää hyräilyä sekä nättiä ja leijuvaa sähköpianoa, sitten taas pientä psykedeelistä äänikudelmaa. Lopuksi palataan alun teemaan.

”After a Few Years We Settled Down, Got Kids and Bought Our First Car” tuo minulle ikävästi mieleen Bo Kaspers Orkesterin, mutta aika OK, viihteellinen kappale tämäkin on. Lyhyt ja minimaalinen ”Last Chapter of Dreaming” on psykedeelinen äänimanipulaatio sisältäen mm. väärinpäin laitettua puhetta. ”Right in Between” on rauhallinen ja akustinen kappale efektoidulla laululla ja myöhemmin sähköpianolla. Mukana taitaa olla myös theremiinia tai olisiko sahaa? Väliin tulee vain pieniä psykesoundeja minimaaliseen ja leijuvaan tyyliin, sitten hetken kestävä monotoninen akustinen juttu ja lopuksi hiljaisuutta. CD:ltä löytyy myös piilotettu, 28-minuuttinen kappale, joka sisältää vain hyvin pientä soundia, kuin sydämen lyönti ja pientä kimeää ininää, joka muuttuu silloin tällöin hieman. Kummallinen lopetus joka tarkoittanee sitä, että tätä levyä ei ole tarkoitettu ihan kaikista suurimmille markkinoille. Kaiken kaikkiaan tämä on todella mielenkiintoinen, tunnelmallinen ja toimiva levy, ja voin suositella tätä kaikille psykedeelisestä, seikkailunhaluisesta musiikista pitäville. Bändi soittaa livenäkin ja etsii mahdollisuuksia esiintyä myös Suomessa.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    Aeroneus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuulostaa myspacen kautta nautittuna hyvältä, mistä tän voi ostaa?



    Aeroneus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onkohan tuota Knegareliviä julkastu missään levyllä koskaan ikinä, on nimittäin helvetin hyvä biisi.. youtubessa kyllä lukee että "non album song" :|

    Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nyt on saatavilla myös vinyylinä tämäkin. Tuota MySpace -biisiä ei levyllä tosiaan ole, ja muita julkaisuja ei ole toistaiseksi. Onneksi sen saa ladattua! Kovasti haluaisivat pojat tulle Suomeen keikalle!