Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Ville Kangas: Qwenland

Hezzu kirjoitti noin 12 vuotta sitten (0 kommenttia)
1194446166.jpgViulisti Ville Kankaan nimeen olen aiemmin törmännyt Prusikoukku-yhtyeessä sekä Ismo Alanko Säätiön livekokoonpanossa. Hän on soittanut myös lukuisissa muissa kokoonpanoissa sekä esim. Jarkko Martikaisen soololevyllä. Pari soololevyäkin on jo takana, niitä en valitettavasti ole kuullut.

"Qwenland" on progressiivisempaa, mutta toisaalta myös hienostuneempaa materiaalia kuin lähes kymmenen vuoden takainen Prusikoukun "Mahtava" -levy. Musiikki pohjaa edelleen kansanmusiikkiin, mutta sävellyksissä on eniten läsnä fuusiommalle progressiiviselle rokille ominaiset piirteet, hieman Pekka Pohjolan tyyliin. Zetaboomaisia sävyjä olen löytävinäni myöskin, mikä johtunee Aili Järvelän sanattomasta laulusta. Myös popahtavampaa otetta levyltä löytyy ja kahdessa biisissä on jopa sanat.

Levy antaa Kankaasta ja bändistään kuvan taitavina muusikkoina. Levyn puolivälissä varsinkin on sen verran mukavan progressiivinen fiilis ja hieman kokeellisempi ote, että mielenkiinto heräsi jo ensimmäisellä kuuntelulla. Biisinelikko "Ra", "Kotona maailmankaikkeudessa", "Äänet" ja "Bob" muodostavat hienon kaaren, joka kuplii ja kipinöi. Mutta siltikin, noin yleisesti ottaen, levyn musiikki tuntuu vähän turhankin tarkoin mietityltä ja läpisävelletyltä, jonkinlaista spontaaniutta ja irtiottoja jäin kaipaamaan. Uskoisin että jokin pieni kauneusvirhe tai jamittelevampi ote olisi elävöittänyt meininkiä. Levystä jää vähän turhan taiteellinen fiilis. Mutta onhan tämä silti hieno levy, tykkäilen.


Aili Järvelä: vocals, fiddle, harmonica
Tomi Havinen: drums, percussion
Ville Kangas: fiddle, irish bouzouki, synthesizer, programming
Juha-Matti Rautiainen: acoustic bass, oriental guitar, throat singing
Jori Vuorinen: piano, synthesizer

(Tutl Records SHD 72)

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |