Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Träd, Gräs och Stenar: Live - From Möja to Minneapolis -DVD

Astro kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
1195641123.gifGåshud (G2007-1)

Träd, Gräs och Stenar on legendaarinen ruotsalainen kokeellista, progressiivista transsirockia soittava pumppu, joka toimi alun perin 1967-1972. Aikaisemmin nimi oli International Harvester/Harvester, ja tätä ennen bändi toimi vielä nimellä Pärson Sound. Bändin varhaisia levyjä on nykyään aika hyvin saatavilla CD:nä, ja alkuperäiset vinyylit ovat keräilyharvinaisuuksia. Bändi pistettiin taas pystyyn 90-luvun puolessa välissä, ja on keikkaillut ahkerasti ja julkaissut uuttakin materiaalia.

Vuosina 2002-2005 Mikael Högström seurasi videokameransa kanssa bändiä heidän keikoillaan, ja tästä materiaalista yhdistettynä erillisiin audio- ja videotallenteisiin on nyt työstetty parin tunnin mittainen DVD. Videolla löytyy livemateriaalin lisäksi paljon kuvaa yhtyeen kotioloista, treenikämpältä, tien päältä, roudauksesta, soundcheckeistä yms. Usein näitä muualla kuvattuja sektioita on käytetty livemusiikin päällä, mikä toimii hienosti. Levyllä on yhteensä 17 kappaletta, joista muutama on kyllä haastattelua, hassuttelua, yhtyeen muistelua menneiltä ajoilta tai muuta läppää keikan keskellä. Video on kuvattu ympäri Ruotsia, Minneapolisissa USA:ssa ja Pietarissa Venäjällä. Mukana on sekä selkeärakenteisia kappaleita laululla että paljon instrumentaalista, improvisaatioon perustuvaa jammailua. Bändi kuulostaa nykyään yllättävän raskaalta ja usein myös psykedeeliseltä! "The Silver River of Truth" kuulostaa melkein stoner rockilta. Soitto sujuu yhä erittäin hyvin, ja pidän kovasti tämän levyn musikaalisesta annista. Soundi on kauttaaltaan hyvä, samoin myös kuva laatu. Yksi mielenkiintoinen kohtaus on käytävältä Pietarin Kino Priboystä, jossa bändi aloittaa spontaanin äänien sekamelskan johon paikalla oleva yleisö yhtyy melko estottomasti. "A Blissful Song/Drone" on äänitetty Kustaa Vaasan kirkossa Tukholmassa, ja antaa hyvää kontrastia bändin rankemmalle tavaralle. Bonuksena on kolmen minuutin pätkä bändin 8 mm –keloilta heidän alkuajoiltaan.

Kaiken kaikkiaan tämä video on hyvin monipuolinen mutta kuitenkin yhtenäinen teos, joka tarjoaa loistavan kuvan bändin nykytilasta ja kurkistelee myös esirippujen taakse. Myös tekstitys englanniksi löytyy. Voin suositella tätä lämmöllä kaikille bändistä kiinnostuneille, nämä papat jaksavat vielä rokata mutta tunteella ja sydämellä.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |