Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kameleontti : Sarkaimet-EP

DrethegenjeshKing kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
1200161547.jpgLohduttomat levyn kannet pitävät sisällään vieläkin lohduttomampaa modernia, mutta perinnetietoista metallia. 2000-luvun alkupuolella perustetun tamperelaisen Kameleontin keskitempoinen runttaus Sarkaimet-EP:llä on rujoa ja moni-ilmeistä. Levy on yhtyeen toinen omakustanne ja kaiken kaikkiaan jo neljäs julkaisu.

Kameleontti on onnistunut luomaan monipuolisen ja linjakkaan albumikokonaisuuden. Olkoonkin, että kyseessä on ”vain” EP. Tämä kuvaa hyvin myös yksittäisiä kappaleita: Erilaiset osat sulautuvat luonnollisesti yhteen ja sovitukselliset ratkaisut ovat keskimääräistä rikkaampia. Hyviä esimerkkejä ovat levyn avaava nimikkokappale Sarkaimet ja puolivälin Lakonian tanssi. Levyn kohokohdaksi nousee Lakonian tanssia seuraava instrumentaali Takauma, joka liikkuu edellä mainitun kappaleen tunnelmissa toimien suvantona ennen levyn viimeistä rypistystä.

Kotikutoinen ja kaunistelematon äänimaailma istuu hienosti yhtyeen ilmaisuun, mutta yksipuolinen karjunta jättää toivomisen varaa. Sinänsä ihan pätevä murina alkaa pidemmän päälle liiaksi toistaa itseään. Potentiaalia EP:n perusteella kyllä löytyy ja mikä tärkeintä, nimestään huolimatta Kameleontti kuulostaa itseltään.


Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |